Közel hatmillió forint gyűlt össze az újrakezdéshez

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-07-19 20:43:00

5,6 millió forint gyűlt össze a keszthelyi tűzvészben otthon nélkül maradt református családnak. A Magyar Református Szeretetszolgálat emellett építőanyaggal és az ingóságok pótlásában is segített.

Június 1-jén kiégett és teljesen lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos társasház Keszthelyen. E tragikus esemény következtében többek között Henter Lóránt keszthelyi református kántor családjának otthona is megsemmisült. Odaveszett egy egész élet munkája, megélhetésének létszükségletű eszközei, de - hála Istennek - emberéletben nem esett kár. A Keszthelyi Református Egyházközség azonnal segítséget ajánlott az átmeneti lakhatás megoldásában, valamint gyorssegélyben részesítette a református családot, melyhez a Dunántúli Református Egyházkerület és a Magyar Református Szeretetszolgálat is hozzájárult kuratóriumi keretéből 200-200 ezer forinttal. Mindezek mellett bankszámlaszámán és az adomany.jobbadni.hu oldalon adománygyűjtést is indított a szervezet, melyre 3,4 millió forint érkezett. A gyűjtéshez 2 millió forinttal a Karitatív Tanács is hozzájárult.

Az országos adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat alsóörsi irodája kezdeményezte. A Mapei jóvoltából szárítóvakolatot, glettet és falfestéket is eljuttatott a bajba jutott családnak, és az ingóságok pótlásában is szerepet vállalt az MRSZ dunántúli egysége: egy használt mosógépet és mosogatógépet is átadott. A tárgyi adományok összértéke meghaladja a félmillió forintot.

Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult adományával a nehéz helyzetbe került keszthelyi testvérünk életének újrakezdéséhez! Ha a későbbiekben felmerül még valamilyen szükséglet, jelezni fogjuk adományozóink felé, mivel tudjuk még segíteni a keszthelyi kántort és családját. Isten áldása kísérje a család talpraállását és újrakezdését!

Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 

1146 Budapest, Hungária körút 200.

Telefon: +36 30 206 0731 || Honlap: www.jobbadni.hu || Adományvonal: 1358


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. September 25., Saturday,
Eufrozina , Kende napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5248
Összesen 2009. június 2. óta : 27086910

Ige Mellett

(10) „Én bizalommal vagyok irántatok az Úrban…” (Galata 5,7–15)

Mennyi probléma támadt hirtelen! Olyan szépen indult és haladt eddig minden, most pedig gond és baj mindenütt. Olyan jól futottunk eddig, most azonban... tovább