Közel hatmillió forint gyűlt össze az újrakezdéshez

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-07-19 20:43:00

5,6 millió forint gyűlt össze a keszthelyi tűzvészben otthon nélkül maradt református családnak. A Magyar Református Szeretetszolgálat emellett építőanyaggal és az ingóságok pótlásában is segített.

Június 1-jén kiégett és teljesen lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos társasház Keszthelyen. E tragikus esemény következtében többek között Henter Lóránt keszthelyi református kántor családjának otthona is megsemmisült. Odaveszett egy egész élet munkája, megélhetésének létszükségletű eszközei, de - hála Istennek - emberéletben nem esett kár. A Keszthelyi Református Egyházközség azonnal segítséget ajánlott az átmeneti lakhatás megoldásában, valamint gyorssegélyben részesítette a református családot, melyhez a Dunántúli Református Egyházkerület és a Magyar Református Szeretetszolgálat is hozzájárult kuratóriumi keretéből 200-200 ezer forinttal. Mindezek mellett bankszámlaszámán és az adomany.jobbadni.hu oldalon adománygyűjtést is indított a szervezet, melyre 3,4 millió forint érkezett. A gyűjtéshez 2 millió forinttal a Karitatív Tanács is hozzájárult.

Az országos adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat alsóörsi irodája kezdeményezte. A Mapei jóvoltából szárítóvakolatot, glettet és falfestéket is eljuttatott a bajba jutott családnak, és az ingóságok pótlásában is szerepet vállalt az MRSZ dunántúli egysége: egy használt mosógépet és mosogatógépet is átadott. A tárgyi adományok összértéke meghaladja a félmillió forintot.

Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult adományával a nehéz helyzetbe került keszthelyi testvérünk életének újrakezdéséhez! Ha a későbbiekben felmerül még valamilyen szükséglet, jelezni fogjuk adományozóink felé, mivel tudjuk még segíteni a keszthelyi kántort és családját. Isten áldása kísérje a család talpraállását és újrakezdését!

Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 

1146 Budapest, Hungária körút 200.

Telefon: +36 30 206 0731 || Honlap: www.jobbadni.hu || Adományvonal: 1358


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12924
Összesen 2009. június 2. óta : 39877494