Dadi Református Egyházközség Honlapja

Könyvajánló

2020-02-18 18:43:47 / Kacsora Szabolcs

Szeretettel ajánljuk a gyülekezet figyelmébe az iratterjesztésben kapható könyveket.

 

 

 

Áhítatos könyv


Bruce H. Wilkinson: Napi útravaló (3200 Ft)

A Napi útravalóval egy év alatt elolvashatjuk az egész Bibliát, emellett gyakorlati válaszokat is kapunk azokra a zavarba ejtő kérdésekre, melyekkel hétköznapjaink során találkozunk.

 

Különböző segéedeszközöket kínál ahhoz, hogy Isten Igéjét felhasználva életre szóló utazásra indulhassunk:

 

ÖSSZEFOGLALÁS: Táblázatok, statisztikák és összefüggések, amik segítenek átlátni az olvasottakat.

 

NAPI ÚTRAVALÓ: Alapelvek, melyek alkalmazása nagy hatással lehet életünkre.

 

BETEKINTÉS: Biblián kívül információk, történelmi tények, tudományos felfedezések és érdekességek, amik segítenek áthidalni a több ezer éves távolságot.

 

14 éves kortól, mindenkinek ajánlott, aki szeretné Isten igéjét mélyebben tanulmányozni és jobban megérteni.

Méretek:

172 x 243 x 28 mm
Oldalszám: 464

 

 

Cseri Kálmán: A kegyelem harmatja

Ige és rövid üzenet az év minden napjára-Isten igéjének különös hatása van: az elolvasása után is munkálkodik az emberben, s amint az ételből fizikai erő, gondolat, kitartás származik, úgy az igéből szeretet, bölcsesség, derű, reménység fakad. Akinek jó a lelki erőnléte, az másként hordja az élet terheit, és másoknak is tud segíteni.

 

Regény

 

Charles M. Sheldon: Az Ő nyomdokain avagy Mit tenne Jézus? (1200 Ft)

 

Mi történne, ha a keresztyének elköteleznék magukat, hogy egy teljes évig nem tesznek semmit anélkül, hogy meg ne kérdeznék: "Mit tenne Jézus?". Ez az elgondolkodtató és nyugtalanító kérdés indította Charles M. Sheldont, hogy megírja nagy sikerű klasszikusát, Az Ő nyomdokain-t.
Mr. Maxwell, a raymondi nagytemplom kényelmes életet élő hívei által megbecsült, remek szónoki képességekkel megáldott lelkipásztora egy szokatlan eset kapcsán rádöbben, mi mindent tenne másképp az ő helyében Jézus. "Mit tenne Jézus?" - teszik fel a kérdést azután maguknak a lelkészhez csatlakozó kis csapat tagjai is, akik életében a Jézus lábnyomában való járás azt jelenti majd, hogy energiájukat, anyagi javaikat, tehetségüket és egész életük munkáját valóban Istennek szánják oda. Döntéseikben pedig ettől kezdve csak az általuk helyesnek talált válasz vezérli őket, tekintet nélkül annak következményeire. Az Ő nyomdokain egyedi és különleges módon hívja olvasóit Krisztus követésére, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak vagy tesznek.
Ön is az egyik legizgalmasabb és legkihívóbb olvasmányának fogja tartani e könyvet. Csatlakozzon ahhoz a sok millió olvasóhoz, akik már elfogadták Charles M. Sheldon felhívását

 

Hitmélyítő olvasmány

 

Cseri Kálmán: Kicsoda Jézus Krisztus? (1000 Ft)

 

Kicsoda Jézus Krisztus? Megváltónk isteni személyével kapcsolatban sok a tudatlanság, és sok hamis, téves elképzelés él sokaknak a fejében. Márpedig a láthatatlan Istent Jézus mutatta be nekünk, Ő hozta közel hozzánk, Ő élte elénk. Helyes istenismeretre csak az jut el, aki igazán megismeri Jézus Krisztust. Nekünk döntő fontosságú, hogy helyes istenismeretre jussunk, mert ez határozza meg a földi életünket és az örök életünket is. Hiszen "az az örök élet - mondta Jézus -, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust" (Jn 17,3).

Ebben kíván nekünk segíteni Cseri Kálmán legújabb igehirdetéses kötete.

 

Életrajzi könyvek

 

Móray Inke: Emlékkövek (1400 Ft)

Gyermekéveimben akár öröm ért, akár bánat gyötört, legszívesebben vízparton csatangoltam, és begyűjtöttem az épp aktuális lelkiállapotomnak megfelelő kövecskéket: néha érdeseket, néha gömbölyű, tenyérbe illő darabokat. Szoknyám szélével letörölgettem róluk a piszkot, és zsebem mélyére rejtve hazavittem kincseimet. ...számomra egytől-egyig emlékek voltak." „Az ebben a könyvben közzé tett »kövecskék« mind egy-egy megértett, megélt drága Igéhez fűződő emléket őriznek Isten csodálatos tetteiről, és szent Fiában, Jézus Krisztusban felénk nyújtott kegyelméről." Novellás kötet amelyben olyan történetek szerepelnek, amelyek ma is fontos üzenettel szolgálnak az élet valódi értelméről és tartalmáról.

184 oldal

 

Visky Ferenc: Fogoly vagyok (1990 Ft)

70 történet börtönről és barátságról, rövid bizonyságtételek, melyek Isten megtapasztalható jelenlétéről tanúskodnak a börtöncellák falain belül is.

A református lelkész-szerző 1958-ban egy konstruált perben kimondott ítélet nyomán kerül a szamosújvári börtönbe, ahol életreszóló barátságot köt Richard Wurmbrand bukaresti, lutheránus lelkésszel. A könyv nem a memoár hagyományos eszközeivel él, abban különös, hogy az igen mély barátságuk rendkívül izgalmas, némelykor kifejezetten humoros történeteit gyűjti egybe. A történetek fölelevenítik a börtön celláiba összezsúfolt romániai értelmiségiek életét, a vitákat, beszélgetéseket, nem utolsósorban a hatalom manipulációit annak érdekében, hogy megosszák, sőt egymás ellenségeivé tegyék őket.

122 oldal

 

 

 

Gyerekeknek

Sally Lloyd-Jones: Jézus meséskönyve a Biblia (4690 Ft)

(Márciustól kapható újra)

 

A Jézus meséskönyve, a Biblia az elmúlt évtized egyik legjobb gyermekbibliája. A Moonbeam-díjjal kitüntetett könyvet eddig több mint tizenöt nyelvre fordították le Európában, Afrikában és Latin-Amerikában. A többszörösen díjazott, többek közt a gyermekirodalmi Arany Medál-díjjal kitüntetett afrikai születésű szerző, Sally Lloyd- Jones, valamint a Macmillan Highly Commended gyermekillusztrációs díjával elismert angliai illusztrátor, Jago úgy teremti újra az Ó- és Újszövetség világát, hogy az a célcsoporton túl (4-8 évesek) is nagy érdeklődésre tarthat számot. A könyv magyar nyelven az erdélyi és magyarországi gyermekkönyv-olvasók számára már jól ismert, Aranyvackor-különdíjas Zágoni Balázs meseíró hű tolmácsolásában olvasható.