Fehérvárcsurgói Református Egyházközség Honlapja

Szeretethíd Fehérvárcsurgón 2016-ban

2016-05-29 19:07:15 / Szabó Gábor

Az idei esztendőben is részt vett gyülekezetünk a Szeretetíd programban.

Egy héttel ezelötti eseményről szól beszámolóm.
Késő akkor erről szólni?

Hiszem, hogy nem.
Isten nagy tetteiről, ajándékairól, ami ezen az alkalmon keresztül is elért hozzánk, és hiszem, hogy rajtunk keresztül másokhoz is, soha nem késő beszélni, hírt adni!

Olvassátok tehát időtől függetlenítve, örömhírként a továbbiakat!

Örömteli, hogy a stabil "keménymagon" kívül minden esztendőben akadnak újak is, akik bekapcsolódnak. Két részre osztódik ilyenkor a társaság. Az egyik rész már pénteken is aktívan szolgál a testvérek között. Látogatják a betegeket, időseket, rászorulókat. Folyatják ezt szombaton is. A másik csapat szombaton kétkezi munkával szolgál. Festettünk már ablakot, pucoltunk árkot. Az idei esztendőben a temetőben szorgoskodtunk, hogy könnyebbé tegyük a karbantartását és mindeközben sikerült elvégezni az éppen esedékes fűvágást is.

Ezeket a szolgálati ágakat évközben is végzik a testvérek. Elszórtan, kisebb csoportokban.

Mitől más akkor mégis a Szeretethíd?

Reggel áhítattal kezdünk és olyan jó látni, hogy nem ketten, hárman, hanem többen vagyunk együtt egy céllal, egy lelkülettel. Fontos, nagyon fontos átélni, megélni az együvé tartozást, az egy cél felé törekvést. Lelki ünnepnap. Számomra olyan, mint amikor a hétköznapok után vasárnap a gyülekezet közösségében együtt vagyunk Isten előtt, Istennel. A hétköznapokban is szolgálunk az Úrnak, de akkor, ott EGYÜTT vagyunk. Jó ilyenkor, Szeretethídkor is látni a sok tettrekész testvért, az odaszánt életet, időt. Már a közösség érzése erőt ad nekünk, feltölt és felvillanyoz. Ami ez után jön, az már mind megtartó Istenünk ajándéka. Minden egyes szolgálat után az az érzésem, hogy sokszorosát kaptam, mint amit adni tudtam. Erről számolt be nagyon sok szolgáló testvérünk is.

Ezért fontosak azok a rendezvények, amelyeken a közösség élményét át- és megélhetjük!

Biztatok mindenkit, aki még nem vett részt Szeretethíd alkalmon, hogy próbálja ki, próbálja meg benne magát!

És ugyan más közösségélmény, mégis nagyon sok szeretettel ajánlom mindenkinek az idei REND alkalmat is Balatonfüreden!

Szabó Gábor
gondnok