Pályázati Lehetőségek Honlapja

UWC Ösztöndíjfelhívás

2014-12-16 16:38:10 / Refdunántúl Adminisztrátor

Kiíró: UWC Magyarországi Egyesülete

Határidő: 2015.01.07

Érvényes: 2015.01.07

Tárgymutató: ösztöndíj, UWC

Pályázhat: első tanévének szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. életévüket még be nem töltött középiskolások, akik érettségi vizsgájukat 2016-ban vagy 2017-ben tennék le, nyitottnak és talpraesettnek érzik magukat ahhoz, hogy két évig multikulturális környezetben, egy idegen országban éljenek és tanuljanak, és rátermettségüket tanulmányi eredményükkel, közösségi munkájukkal, iskolán kívül végzett tevékenységükkel bizonyítani tudják

Az UWC Magyarországi Egyesülete örömmel értesít benneteket, hogy idén is meghirdeti kétéves külföldi ösztöndíjaira szóló pályázatát!

Két év alatt a Nemzetközi Érettségi (International Baccalaureate, IB) programját végezhetitek el. Ez egy világszerte egységesen elismert, színvonalas képzési rendszer - a továbbtanulási arány ezekből az iskolákból gyakorlatilag száz százalék.

Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak többnyire fedezik a tanulás, a szállás és a teljes ellátás költségeit. (Ez iskolától függően évenként 50 000-90 000 USD, azaz a két év során nagyságrendben 10-18 millió Ft). Azokban az esetekben, ahol az ösztöndíj-felajánlás nem teljes, az UWC Magyarország ezt ösztöndíjalapjából kiegészíti, az ösztöndíjasnak tehát ingyenes a tanulás, a szállás és az ellátás. A kiutazás és a személyes költségek (zsebpénz és biztosítás) általában a kiutazót terhelik.
Szociális helyzettől függően erre a célra visszatérítendő támogatás igényelhető az egyesülettől.

A pályázati eljárás háromfordulós, mely során a személyiség érettségét, kreativitását, együttműködő képességét vizsgáljuk. Első lépésként a pályázáshoz regisztrálnotok kell az egyesület honlapján; a szükséges dokumentumokat várhatóan az ősz folyamán tesszük elérhetővé a http://www.uwc.hu oldalon. További információ szintén itt érhető el.