Pályázati Lehetőségek Honlapja

Magyar kulturális örökség megőrzését, a hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programok támogatása

2015-01-19 18:51:34 / Refdunántúl Adminisztrátor

Kiíró: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő; Emberi Erőforrások Minisztériuma; Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Határidő: 2015.01.23

Érvényes: 2015.01.23

Tárgymutató: tehetséggondozó programok támogatása - magyar kulturális örökség, hagyományok, népi kultúra

Pályázhat: - általános iskola, 
- gimnázium, 
- szakközépiskola, 
- szakiskola

Támogatható tevékenységek 
1. Legalább 30 órás (tanórán kívüli), csoportos tehetséggondozó, a magyar kulturális örökség megőrzését, vagy a hagyományok és a népi kultúra ápolását szolgáló, tematikus műhelyfoglalkozás-sorozat megvalósítása, és a részt vevő tehetséges fiatalok produktumainak önálló vagy csoportos bemutatása. A tehetséggondozó műhelyfoglalkozás-sorozat munkájába legalább 10 tehetséges fiatalt szükséges bevonni. 
A pályázati program kötelező eleme, a tehetséggondozó program tematikájához kapcsolódó koncert/színház/tánc előadás, vagy múzeum, vagy kiállítás meglátogatása, amely a legalább 30 órás foglalkozás sorozatba beleszámít. 
2. Bentlakásos, legalább három nap időtartamú, tematikus (naponta legalább 6 órás szakmai foglalkozást megvalósító) a magyar kulturális örökség megőrzését, vagy a hagyományok és a népi kultúra ápolását segítő tehetséggondozó tábor lebonyolítása, és a részt vevő tehetséges fiatalok produktumainak önálló vagy csoportos bemutatása. A tehetséggondozó tábor munkájába legalább 10 tehetséges fiatalt szükséges bevonni. 
A nemzetiségi népismeret részét képező, anyaországgal kapcsolatos történelmi, földrajzi, néprajzi ismeretek fejlesztése jelen pályázat keretében nem támogatott.

A pályázaton legalább 300 000 Ft, illetve legfeljebb 1 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Az NTP-MKÖ-14 számú pályázati csomag dokumentumai letölthetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapjáról (http://www.emet.gov.hu), valamint az OFI honlapjáról (http://www.ofi.hu).