Pápai Református Egyházmegye

 

Veled, Uram

2021-02-25 08:43:39 / Füstös Gábor

Isten által, a kőfalon is átugrom, visszhangzik lelkemben a zsoltáros hitvallása. Mégis oly sokszor elbizonytalanodom és megtorpanok. Pedig Veled, Uram, sokra vihetném, a lehető legtöbbre juthatnék. De látod, lehúz megannyi gyarlóságom, be nem látott és meg nem vallott bűneim, tisztátalan gondolataim, halogatásaim és mulasztásaim, az előretolt és mindent diktáló Én-em. Néküled, Uram, ez vagyok, ilyen vagyok. De Veled, Uram, új távlatok nyílnak, tágas térre állítod lábaimat. Megismerlek, mint jó pásztort, aki füves legelőkön terelgetsz, csendes vizekhez vezetsz és lelkemet felüdíted.

Veled, Uram, megadatik mindaz, amire szükségem van! Most is, amikor annyi minden szorongat – kívül-belül, amikor aggodalommal tölt el a holnap, amikor nehéz már a kivárás, amikor nyomasztó hírek özöne zúdul.

Veled, Uram, megteremhetem a türelem gyümölcsét, állhatatos maradhatok a hitemben, megtalálhatom a szeretetem naponkénti megnyilvánulásának módját a környezetem felé, megimádkozott böjti vállalásaimat és lemondásaimat tarthatom, véghez vihetem.

Veled, Uram, mikor félnem kellene is, benned bízom.

Veled, Uram, nem szakadok el a gyülekezettől még akkor sem, ha most csak visszafogottan és tartózkodóan élhetem meg a testvéri közösséget.

Veled, Uram. nem feledkezem meg hálaáldozatom kifejezéséről és a felelős teherhordozásról.

Veled, Uram, nem vagyok elveszett és védtelen.

Veled, Uram, megbeszélhetem mindazt, amit senki mással, mert nem értené. De Te, Uram, megértesz, hiszen mindenestől ismersz.

Veled, Uram, örömre derül a szívem az újra ébredő természet láttán. Dicsérlek téged mindazért, amit alkottál, amivel megajándékoztál.

Veled, Uram, reménységre jutok, és minden tévelygésemből újra és újra hozzád térek, mert ha csak akkora is a hitem, mint egy mustármag, Általad hegyeket mozdíthatok meg.

Veled, Uram, áldott és szent idő a böjt. Elcsendesedéseimben megtelik szívem Benned való bizodalommal és a húsvéti győzelem bizonyosságával.


Ámen.

(Vecsey Katalin imádsága)