Pápai Református Egyházmegye

 

Tisztítsd meg szíveinket

2021-02-28 15:31:34 / Füstös Gábor

Örökkévaló, drága, jó, édes Atyánk!

Magasztalunk jóságodért, szent vagy, és hű vagy hozzánk nehéz helyzetünkben, kilátástalan, kemény és fáradságos munkánkban, próbatételeinkben, betegségeinkben.Hálát adunk kegyelmedért, gyógyulásunkért, hogy megőrizted életünket. Téged dicsőítünk orvosaink és nővérkéink áldozatos munkájáért.

Csodáljuk hatalmadat és tudásodat, hogy adtál nekünk embereknek is képességeket, észt, kitartást, s most a kutatók sikeres munkájáért is Téged magasztalunk. Hozzád kiáltunk haldoklókért, azokért, akiket ebben a nehéz helyzetben senki nem látogat meg, és akikkel nem törődnek mások. Nyisd meg szemeinket, hogy melléjük álljunk! Hogy tudjunk imádkozni azokért, akikért mások nem imádkoznak! Hajtsd hozzánk füledet, és halld meg esdeklésünk, tekints le ránk irgalmaddal! Tisztítsd meg szíveinket, vedd el vétkeinket! Életünket megnyomorító terheinket vedd le rólunk! Adj nekünk boldog, új életet, hogy minél több ember szívét irányíthassuk orcád meglátására, tetteid felmutatására!

Hadd legyünk szereteted hírvivői! Áldunk azért is, hogy használsz és szolgálhatunk Neked. Fogadd kedvesen előtted való meghajlásunk!

Ámen.

(Füstös Erzsébet imádsága)