A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Az ajtó előtt- asszonykonferencia

2019-12-10 14:06:47 / Barta Zsolt

Az ajtó előtt

 

2019. november 30-án hűvös reggelre ébredtünk. Ennek ellenére szorgosan készülődtem a kis utazásunkra, a Győrszemerén megrendezett női konferenciára. Rédéről öten indultunk útnak. Odaérvén telt ház, illetve kedves fogadtatás várt bennünket. A kávé, tea, sütemény az egész rendezvény alatt elérhető volt.

 

 

 

Baráth Julianna nagytiszteletű asszony, a Pápai Református Kollégium igazgatónője nyitotta meg a programot Igei üzenettel. A konferencia címadásáról is mondott egy nagyon szép bevezetőt. Áhítattal, imádsággal illetve énekekkel fűszerezte ennek a napnak a kezdetét. A szívhez szóló énekeket gitárral kísérte Ferenczi Alpár, a Gimnázium igazgatóhelyettese, ami még szebbé tette őket.

 

 

A program Prikryl Edina, Csillagpont koordinátor megható történetével folytatódott. Nagyon megérintett bennünket, hiszen kisgyermekkori, szívszorító emlékeit is megosztotta velünk. Lélegzetét visszafojtva figyelte mindenki, ahogy végigvezetett eddigi életútján.

 

 

A továbbiakban kenyérsütés, kézműveskedés vagy egy előadás között lehetett választani. Rémkarácsony helyett a meghitt ünnep megteremtéséről tartott tanulságos előadást Móriczné Bátky Anna, nemesszalóki lelkipásztor. Nagyon sok jó tanáccsal látott el bennünket, amit érdemes megfogadni, fontolóra venni a lelki készülődéstől a szentesti várakozásig.

 

 

 

 

Gyorsan telt az idő. A délelőtt folyamán még egy előadásra került sor, amely szintén hasznos és elgondolkodtató volt mindnyájunk számára. Ugyanis a párkapcsolatról, annak nehézségeiről és szépségeiről beszélt Kovács Emese, párterapeuta Advent a házasságban címmel. Amiről beszélt, az nem csak az adventi időszakban, hanem a mindennapjainkban is gyakorolható. Megpróbált rávilágítani arra, hogy türelemmel, egymást meghallgatva át tudjuk segíteni egymást a megpróbáltatásokon, a mindennapi nehézségeket leküzdve. Megfelelő kommunikációval és a szeretet jegyében minden nehézséget le lehet küzdeni.

 

Útravalóként egy adventi naptárt kaptunk, ami a házasságot erősítő 24 gondolatból és feladatból áll, ami érdekes és egyben hasznos lehet mindnyájunknak.

 

A kötetlen beszélgetések után egy imasétát tettünk a helyi református templomban. A templom padjain állomások illetve Igék voltak kihelyezve. Megpihenve elolvastuk őket és imádkoztunk, közben pedig körbe haladva megcsodáltuk a pici templomot.

 

Visszatérve az előadások helyszínére egy finom ebéddel kínáltak minket. Ezt elfogyasztva, tele emlékekkel, tanulságokkal és lelkileg feltöltekezve indultunk haza Rédére.

 

Utolsó soraimat köszönettel zárnám Barta Lívia tiszteletes asszonynak, amiért el tudott vinni és kísérni bennünket erre a konferenciára, ahol csodálatosan éreztük magunkat.

 

Hartmann Enikő