Kaposvári Református Egyházközség Honlapja

Beruházás megkezdése, összefoglalása

2017-07-20 14:57:04 /

2017. JÚNIUS 20-ÁN MEGKEZDŐDÖTT A LORÁNTFFY ZSUZSANNA REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

A Kaposvári Református Egyházközség fenntartott intézménye, a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola főépületének felújítása 2017. június 20-án veszi kezdetét.

A projekt forrása a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatokból vissza nem térítendő támogatásokból áll rendelkezésre.

A felújítás energetikai része a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola fejlesztése az idei évben vissza nem térítendő forrásokból valósul meg.

A fenntartó Kaposvári Református Egyházközség a KEHOP-5.2.3 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével" tárgyú felhívásra beadott KEHOP-5.2.3-16-2016-00065 azonosítószámú, Kaposvári Református Egyházközség épületeinek energetikai felújítása című projekt keretében 150,00 millió forint európai uniós támogatásban részesül.

A Dunántúli Református Egyházkerület 20/55/9 Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása előirányzat terhére nyújtott, EGYH-KCP-16-P-0095 azonosítószámú támogatása keretében A kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium fejlesztése című projekt további 650,00 millió forint központi költségvetési forrást kapott.

A főépület felújítására irányuló beruházás az intézmény Kaposvár Megyei Jogú Város tulajdonában álló székhelyén, Kaposváron, a Somssich Pál utca 15. alatt valósul meg.

A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a munkálatokat a Sziget-Therm Kft. végzi.

A beruházás 2017. november 30-ra készül el.

A 150,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével a külső nyílászárók cseréje, a padlásfödém hőszigetelése és szolár rendszerek kialakítása valósul meg.

A fejlesztés eredményeként javul az épület energiahatékonysága, illetve megújuló energiaforrások felhasználására is sor kerül, melyek önálló környezeti hatásai mellett az intézmény által elért célcsoport szemléletformálását is lehetővé teszik.

A központi költségvetési támogatásból a főépület külső felújítására, és belső funkciókialakító átalakításaira kerül sor. Ezek költsége tartalékkerettel együtt 242,17 millió forint. A támogatás fennmaradó része a sportlétesítmények fejlesztésére kerül majd felhasználásra.