Ácsi Református Egyházközség Honlapja

Húsvéti Református Istentisztelet és Úrvacsora Ácson – online és a kábeltelevízión keresztül

2020-04-03 15:01:21 / Gerecsei Zsolt

„Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül..." (I.Kor. 15,20)

Húsvéti Református Istentisztelet és Úrvacsora Ácson - online és a kábeltelevízión keresztül

Kedves Testvéreim!

A közeledő húsvéti ünnepek is - jelenleg érvényes rendelkezések értelmében - rendhagyóan történnek a kialakult járványhelyzet miatt.

Ugyanakkor igyekszünk gondoskodni arról, hogy legalább online vagy televízió készüléken keresztül húsvét vasárnap együtt ünnepelhessünk. Sőt, zsinatunk útmutatása szerint arra is lehetőség lesz, hogy úrvacsorával éljünk otthonainkban az istentisztelet közvetítése alatt. Ez sem a Biblia tanításával, sem hitvallásainkkal nem ellenkezik.

 

Szeretettel hívunk és buzdítunk mindenkit, hogy kapcsolódjon be ebbe a rendhagyó, de valóságos lelki közösségbe, mely Krisztussal és egymással való egységünket ábrázolja ki. Kérjük, hogy a következőket vegyük figyelembe:


1, Konfirmált református egyháztagjaink készüljenek lélekben arra, hogy a hirdetett ige mellett a látható és megcselekedhető igének is (úrvacsora) is részesei lesznek. Ahogyan a templomi úrvacsoravételre készülünk, úgy készüljünk most is.

2, Készítsünk a szobánkba egy kis darab kenyeret, vagy annyi darabkát, ahányan a családból  úrvacsorázni szeretnének. Egy -vagy a résztvevők számának megfelelő darabszámú pohárba töltsünk egy kevés bort. Ezek előkészítése során is kellő áhítattal, imádságos lélekkel viselkedjünk.

3, A városi televízióval egyeztetve, húsvét vasárnap délelőtt 10 órakor kerül adásba a kábeltelevízión keresztül a húsvéti istentisztelet. Énekléssel, imádsággal kapcsolódjunk be a közvetített istentiszteletbe. A liturgia során ugyanúgy elhangzik az úrvacsorai ágenda, mint máskor. Ennek során a Hitvallást és a kérdéseket mondjuk a lelkipásztorral együtt. Amikor a szent jegyek vételére kerül sor, a liturgiát vezető lelkipásztor útmutatása szerint vegyük azokat magunkhoz.

Kérjük azokat, akik elektronikus felületen (facebook, YouTube) kísérik istentiszteleteinket, lehetőség szerint szintén húsvét vasárnap délelőtt 10 órakor csatlakozzanak hozzánk.

4, Kérünk mindenkit, hogy ezt a tájékoztatást ossza meg minél több ismerősével, hívja fel rá a figyelmet, hogy senki ne maradjon ki a húsvét ünnepléséből!

Áldott Ünnepeket, a Feltámadott Krisztus békességét kívánom minden kedves Testvéremnek, Ács egész lakosságának.

 

Testvéri köszöntéssel:

Gerecsei Zsolt ref. lelkipásztor