Adorjánháza-Egeraljai Református Társegyházközség honlapja

Megújulunk

2020-04-04 13:48:32 / Füstös Gábor

Itt az ideje a megújulásnak. Erre egyrészt az egész világot fenyegető koronavírus-járvány miatti intézkedések késztetnek. Nem tudjuk megtartani hagyományosan alkalmainkat, nem érjük egy egyháztagjainkat, hiszen kijárási korlátozás van érvényben, és mindenkit arra kérnek: Maradjon otthon! Másrészt a folyamatos reformáció gondolata is arra sarkall, hogy mindig tartsuk szem előtt, hogy vajon miben kell változnunk, újulnunk. Harmadrészt pedig az adorjánházai és egeraljai református életében új korszak kezdődött el, amikor a két rész együttesen választott presbitériumot, és minden alkalmát közösen tartja.

Így a gyülekezettel együtt megújulnak a kapcsolattartásra szánt digitális eszközeink is:

1. Istentiszteleteinken bevezettük a projektor használatát, és ezen új módszer segítségével igyekszünk lelkiekben is újulni.

2. Létrehoztunk a gyülekezet részére egy facebook-oldal, ahova rendszeresen kerülnek ki áhítatok, istentiszteletek azzal a céllal, hogy azok, akiket személyesen nem érhetünk el, legalább így, digitálisan, a modern technika eszközeivel részesülhessenek némileg gyülekezeti életünkből.

3. A videó-anyagaink közzétételéhez létrehoztunk egy Youtube-csatornát, melyen visszakereshető és megnézhető lesz minden egyes felvétel, melyet a gyülekezeti életünkkel kapcsolatosan közre adunk.

4. Végül (de nem utolsó sorban) megújul ez a honlap is, hogy az érdeklődők friss, aktuális információval gazdagodhassanak.

Ezen elérhetőségeteket a Lelkészi Hivatal menüpontban bárki megtalálhatja.

Istenünk áldása legyen a megújulásunkon, adja, hogy az eszközökben való megújulás lelki gyarapodáshoz vezessen!

 

Füstös Gábor

lelkipásztor