Dadi Református Egyházközség Honlapja

Köszöntő

2024-04-20 /

Áldás, békesség!


A Dadi Református Gyülekezet lelkipásztoraként szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót gyülekezetünk honlapján! Remélem tetszésére fog szolgálni bemutatkozásunk és találkozunk Önnel valamelyik gyülekezeti programunkon.


Nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan gyülekezet képviselőjeként szólíthatom meg Önt, amelyik nagy múltra tekint vissza; amelyik mindig hűséges őrzője volt református hitünknek; amelyik Anyaszentegyházunk életében mindig aktívan részt vett; amelyikben püspök lelkipásztor is szolgált.


A szép, mozgalmas múlt azonban kevésnek bizonyulna ahhoz, hogy a ma emberét megszólítsuk. Mert nekünk ma kell reformátusnak, azaz Jézus Krisztus követőjének lennünk ahhoz, hogy a gyülekezetünk, a mi nagyobb családunk vonzó és hívogató lehessen az Ön számára is. Az Ön és mindazok számára, akik az élet igazi értelmét, lényegét és célját keresik. Az emberi lét igazán nagy kérdéseiről beszélgetünk, azok szerint igyekszünk élni, azok szerint igyekszünk egymást tisztelni, elfogadni és szeretni. Tekintsen bele programajánlatainkba!


Tudnia kell, kedves Olvasó, hogy életünk fontos kérdéseire nem magunktól találjuk ki a válaszokat! A református gyülekezet minden napjában, minden programjában, egymás felé végzett és a gyülekezeten kívül végzett szolgálataiban is Isten szavát igyekszik kutatni és a szerint akar élni és szolgálni. Isten, aki Jézus Krisztusban jelentette ki magát, aki teremtőnk, gondviselőnk, megváltónk és megtartónk. Olvassa el hitvallásainkat!


Az életünk, a hitünk és a szolgálatunk komolyan vétele azonban nem zárja ki a humort, a nevetést, az önfeledt játékot, amelyekről idősebb és fiatalabb gyülekezeti tagjaink is sokat tudnának beszélni. Mert Isten nagyon szereti a humort és a nevetést és azt szeretné, ha mi emberek, az Ő teremtményei boldog és kiegyensúlyozott életet tudnánk élni ebben a teremtett világban. Nézze meg a Galériába feltöltött fényképeinket, amelyek örömről és jókedvről tesznek bizonyságot!


Szeretettel várjuk tehát Dadon, a Református Gyülekezetben!


Isten Önnel!


Kovács Tamás


lelkipásztor