Dunántúli Református Egyházkerület Szociális és Egészségmegőrző  Központja, Kehidakustány - Őszikék Időskorúak Otthona - Ősszhang Vendégház

Üdvözlet

2020-11-27 /

Áldás, békesség! Isten hozta, Kedves Érdeklődő Olvasó!


Fák kapujaSzívesen látjuk Önt a Dunántúli Református Egyházkerület Szociális és Egészségmegőrző Központjának (virtuális) kapujában. Reméljük, személyesen is megtisztel majd minket, s teljes valóságában tapasztalatot szerez mindarról, amiről oldalunkon tájékoztatást kap. Sőt! Él a lehetőséggel, hogy egészsége ápolására eltöltsön itt, Kehidakustányban, a zalai dombvidéken egy kis időt vendégházunkban, vagy eljövendő évei színteréül válassza otthonunkat.
kép forrás: www.hatterkepek.hu


Számítunk Önökre, hisz jelenlétük, visszajelzéseik, ötleteik, s megfogalmazott igényeik töltik meg élettel e helyet. A szociális és egészségmegőrző központot. Mit is jelent a szó: központ? A jelentést mi formáljuk, közösen, református testvérek, és mindazok, akik általunk kapcsolatba kerülnek e hellyel, velünk. Bízunk benne, Kehidakustány annak a lehetőségnek válik jelévé, hogy megújuló életerő áramolhat az itt élők, az idelátogatók felfrissülésével emberi közösségünk szerveinek, szervezetének mindennapjaiba. Az élő kapcsolatok pedig erősítik tagjaikat, így azok mindig képesek lesznek arra, hogy megújulásukért, egész- ségük megőrzéséért mindannyiunk javára frissítő forrást keressenek.


„Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.”
(Gyökössy Endre)


Az épületegyüttest 2011 tavaszán adták át. Gazdag, életerővel teli természeti környezet veszi körül. Az egykori Batthyány-kúria került újjáépítésre fenntartónk, a Dunántúli Református Egyházkerület által.


A központ területén az Őszikék Időskorúak Otthona és az ŐsSzhang Vendégház áll.
Oldalunkon mindkét létesítményt bemutatjuk, értesülhet az általuk, általunk nyújtott lehetőségekről. Ha érdeklődését felkelti, amit olvas, amit lát, keressen minket további információkért, személyes találkozás időpontjának egyeztetéséért!


„Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”
(Ézs 40,29)


Éljünk hát jól, éljünk hálás szívvel az Úrtól kapott, jóváhagyott, megengedett lehetőségeinkkel! Örvendeztessük meg az ajándékozót adománya felett érzett örömünkkel! Fordítsuk dicsőségére kegyelmét! S áldás terem erőfeszítéseink nyomán…


Kellemes időtöltést oldalunkon!
Viszontlátásra udvarunkon!


Szívbéli üdvözlettel:
Bali Erzsébet
intézményvezető