A Kerkamenti Református Társegyházközség Honlapja

ÍGY ŐRZÖM AZ ŐRSÉGET

2024-04-26 /

Montvai Boldizsár: Így őrzöm az Őrséget című


Kerkafalvi fotókiállításának margójára



Őrzök egy képet magamban a kicsi Boldizsárról, amint ül a játszótéri homokozóban, és kitartóan pergeti a homokot az ujjai között. Látszólag egykedvűen nézelődik, valójában figyel, tanul, rögzíti az információkat. Már akkor megállapítottam, hogy testvéreivel ellentétben szemlélődő alkat, akit nehéz kimozdítani eme tevékenységéből.


Miután 11. születésnapjára édesapjától kapott egy fényképezőgépet, azóta szemlélődésének tárgyai képi formát is öltöttek. Nekünk, a szüleinek is tanulságos látni, rácsodálkozni, mi az, amit ő észrevesz, érdekesnek talál a minket körülvevő világból. A természet, azon belül is a madarak, lepkék, virágok, fák a kedvencei, ezeket keresi, fényképezi legszívesebben.


Tavaly fogalmazódott meg bennünk, hogy képei megérettek arra, hogy egy kiállítást rendezzünk belőlük. Gyülekezetünk, a Pesthidegkúti Református Gyülekezet nyitott volt rá, és támogatta ötletünket: 2021 novemberében ott nyílt meg 25 őrségi fényképet tartalmazó kiállítás. Az alkalom előtti istentiszteleten a Kerkamenti Református Egyházközség lelkipásztora, Nagytiszteletű Szakál Zoltán hirdette az igét. A kiállítás jótékony célt is szolgált. A pesthidegkúti gyülekezet ily módon anyagiakkal támogatta a 2021-ben református kézre került bajánsenyei általános iskolát.


Évek óta nyaralunk családunkkal, barátainkkal az Őrségben. Kerkáskápolnán az imaházban, Kerkafalván a parókia épületében szoktunk megszállni. Mindkét helyszín a szívünkhöz nőtt sajátos hangulatával, a kápolnával, a haranglábbal, a templommal, a gyümölcsfákkal és sorolhatnám szinte fűszálról fűszálra… Nagy öröm számunkra, hogy Boldizsár képei ezúttal a kerkafalvi templomban láthatóak. Kedves Őrségben túrázók, biciklizők, megpihenők, kedves határban munkálkodók! Szeretettel bátorítalak benneteket, hogy lépjetek be a kerkafalvi templom mindig nyitva lévő ajtaján egy kicsit megpihenni, megnyugodni, szemlélődni!

Galéria


Fotókiállítás
2 kép