A Kerkamenti Református Társegyházközség Honlapja

KÁNYÁDI VÁNDORTÁRLAT

2022-08-15 /

Augusztus 16-ig tekinthető meg a község református templomában az a plakátkiállítás, amely a 2018-ban elhunyt erdélyi magyar költőnek, Kányádi Sándornak állít emléket. A Találkozások című tárlatot fotókból, versekből, életrajzi adatokból állították össze. A kiállítást először 2018. augusztus 31-én, szűk két és fél hónappal Kányádi Sándor halálát követően, a Budavári Könyvünnep apropóján mutatták be a közönségnek a budai Virág Benedek Házban, majd azóta az ország számos pontján - többnyire a keleti régió településein - volt látható. Megyénkben viszont eddig csak egy helyszínen, Magyarföldön, a tavalyi Fatemplom Fesztivál ideje alatt mutatták be a közönségnek.


A vándorkiállítás újabb állomása kapcsán Szakál Zoltán, a Kerkamenti Református Társegyházközség lelkésze lapunknak elmondta: már tavaly jelezték Bauer Eszternek, a kiállítás szerkesztőjének, hogy a Kossuth-díjjal is kitüntetett Kányádi családi és baráti kapcsolatait bemutató tárlatot Kerkafalván is szívesen fogadnák. Erre különböző okok - többek között a koronavírus-járvány - miatt csak most nyílt lehetőség.


Az érdeklődőket augusztus 16-ig naponta 8 és 18 óra között várják a község református templomába. Szakál Zoltán azt is hozzátette, hogy a tárlat ezt követően az erdélyi Nagygalambfalván, Kányádi Sándor szülőfalujában lesz majd látható, annak apropóján, hogy az ottani általános iskola szeptemberben felveszi a néhai költő nevét.Zalai Hírlap 2021.08.05