Mezőföldi Református Egyházmegye

Hittanverseny

2024-04-18 /

MEZŐFÖLDI HITTANVERSENY


2009. november 07.


SZÉKESFEHÉRVÁR


 


     Évek óta nagy lelkesedéssel készülnek a Mezőföldi Református Egyházmegye gyülekezeteiben kisebb és nagyobb hittanosok a hittanversenyre, mely évente más helyszínen kerül megrendezésre.


     Ez év őszén a székesfehérvári Református Általános Iskola vendégszeretetét élveztük. A napot a templomban kezdtük rövid áhitattal, Somogyi László helyi lelkipásztor szolgálatával. Imre Bálint esperes úr köszöntője és a gyakorlati tudnivalók ismertetése után korosztályonként mentek át a csoportok az iskolai verseny helyszínére.


     Az alsó tagozatosok és óvodások három csoportban mondták el szülőkből álló közönség és a zsűri előtt azt a bibliai történetet, amit maguk választottak, egy kapcsolódó aranymondással. Öröm volt hallgatni a sok lelkes történetmondót, hisszük, hogy a megtanult történetek a gyermekek szívében továbbra is élnek. Összesen 5 óvodás és 67 alsó tagozatos kisgyermek készült történettel.


     A felső tagozatosok 1-5 fős csoportokban töltöttek ki feladatlapot, Dániel próféta életéből és Kálvin Genfi kátéjának hitről szóló fejezetéből néhány előre megbeszélt kérdés-felelet alapján. 22 csoportban dolgoztak a gyermekek. A feladatlapok értékelése nagy öröm volt, mert nagyon szép eredmények születtek.


     Összesen 146 versenyzőt regisztráltunk, az alábbi településekről: Bakonykúti, Balatonakarattya (Veszprémi Ref. Egyházmegye), Bodajk, Csákberény, Csór, Csősz, Dég, Enying, Fehérvárcsurgó, Iszkaszentgyörgy, Káloz, Kisláng, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőszentgyörgy, Mór, Pátka (Vértesaljai Ref. Egyházmegye), Polgárdi, Sárszentmihály, Soponya, Szabadbattyán, Székesfehérvár, Tác, Úrhida.


     A verseny után az iskola ebédlőjében ebédet kaptak a résztvevők, valamint pogácsával és süteménnyel is kényeztettek bennünket a vendéglátók.


     Ebéd után a templomban filmvetítésre került sor megbeszéléssel (Elektro-karácsony), majd az eredményhirdetés következett. Minden versenyző oklevelet és jelképes ajándékot kapott.


     Ez úton nagyon köszönjük a lelkipásztorok, hitoktatók, szülők, pedagógusok segítő közreműködését a felkészülésben. Köszönjük a székesfehérvári Református Iskola igazgatójának, Polyányi Balázsnak, valamint Szanyó Gáborné, Szanyóné Boros Ildikó, Farkas Istvánné és Anancsenkó Nyina pedagógusoknak segítő közreműködését. A konyhai munkát Vincze Gyöngyinek és Sándor Ilonának köszönjük.


Szabó Virág

Galéria


Hittanverseny
142 kép