Mezőföldi Református Egyházmegye

Segélykoncert az enyingi református templomban

2015-06-30 08:53:47 / Polgár Tibor

 

2015. május 29-re segélykoncertet hirdettünk az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskolában bekövetkezett tűzkár enyhítésére. Örömünkre szolgált, hogy több, mint 150 ember – köztük református lelkészek, református iskolaigazgatók, polgármesterek és a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese, Imre Bálint – tisztelte meg jelenlétével az eseményt. Előzenekarként iskolánk hatodikos diákjai léptek fel: Bálint Tamás gitárral, Fodor Ákos szintetizátorral, Knapich Botond gyönyörű énekhangjával dicsőítette Istent. A Tinódi tanulóinak szívet melengető fellépése után következett a Louis Armstrong Show.

 

 

Vidám, zenés időutazáson vehettünk részt a 20-as - 30-as évek Amerikájának swing és dixieland korszakába, Dervalics Róbert és zenekarának „idegenvezetésével”. Az öt kiválóan képzett zenész igényes, hiteles muzsikájával fantasztikus hangulatot teremtett. Dervalics Róbert – „a magyar Louis Armstrong” – hol énekelt, hol szaxofonozott, hol pedig klarinéton játszva kápráztatta el a hálás, művészetet értő közönséget. A zongoránál – iskolánk egykori tanára – Potesz Tamás ült, virtuozitását újfent bizonyítva. Zongoraszólóit többször viharos taps kísérte. A gitáros „szerepében” Szerepi Dávidot láthattuk. Kebuszek Zsolt ütőhangszerekkel adta a ritmust, míg Nagy Ferenc nagybőgővel játszva tette kerek egésszé az igényes muzsikát. A koncert alatt többször, majd a végén is vastapssal köszöntük meg a zenészek szórakoztató előadását. Louis Armstrong Istent dicsőítő dallamaiból több is elhangzott a műsor részeként.

 

Van is miért hálát adnunk Istennek. Az iskolánkban bekövetkezett tűz sokkal nagyobb pusztítást is végezhetett volna, de nem így történt…

 

 

Szabó Szilárd

igazgató

 

 

Forrás: www.tinodi.hu