Mezőföldi Református Egyházmegye

Hittantábor 2015 Városlőd - a csőszi gyülekezet beszámolója

2015-07-30 05:33:16 / Polgár Tibor

 

Nehéz megfogalmazni számomra egy ilyesfajta beszámolót. Talán, mert túl sok minden van, amit mondanék a táborról. Azt hiszem, a legjobb dolog az év azon bizonyos hetén, amikor a tábor van, hogy olyankor mindenki szó szerint kicsit megváltozik.

 

 

Megpróbálunk azon elvárásoknak megfelelni, mint például, a ne beszélj csúnyán, figyelj másokra is, és hogy nyisd ki a szíved. Van, hogy néha ezeket félre dobjuk, és olyat teszünk, amit nem lenne szabad... de olyankor, ott biztos, hogy van olyan, aki megfogja a kezünket, és segít kijavítani azt a hibát. Az idén, olyan dolgokról tanulhattunk, mit jelent hinni, másokkal törődni, mit jelent legalább megpróbálni azon az úton menni, amit Isten szán nekünk. Számomra ez nagyon fontos, hiszen manapság nem mindenhol lehet ilyen dolgokról hallani.

 

Furcsa, de az iskolákban is ritkán beszélünk erről, talán mert ezeket a dolgokat nem lehet tankönyvekből tanulni. A közös játékokkal, programokkal, beszélgetésekkel a felnőttek próbálnak minket egyre inkább ezen a héten összekovácsolni, miközben maguk is részesülnek abban a szeretetben, ami a tábort nem csak körülveszi, hanem ott is van mindenkiben. Szeretem, ahogyan a kisgyerekek energia golyóként robbannak be a környezetünkbe, ezzel mosolyt csalva az arcunkra. Szeretem azt is, amikor a felnőttek idejüket feláldozva figyelnek ránk és tanítanak, vagy akár főznek ránk a legnagyobb melegben is. Szeretem, ahogy a többi gyerek és fiatal felnőttek egy közösséget alkotnak. Egy szóval mindent szeretek a táborban. Bár hosszúra sikerült a beszámolóm, de valaki azt mondta nekünk, nem írhatunk vagy mondhatunk annyit, hogy "minden jó volt", mert abból senki sem tudná meg, mi az, amit szeretünk. Talán azért mondanánk mindig ezt, mert néha magunk sem tudjuk megfogalmazni, mi jó ebben a táborban, de mégis, ha elmegyünk, várjuk a viszontlátást. Szerencsére, erre nem kell várni még egy évet, mert mikor már nagyon hiányzik a társaság, valaki mindig kiírja: "Sziasztok fiatalok! Szombaton 15.00-kor lesz ifi, mindenkit szeretettel várunk!"

 

Röviden: ezen a héten mindig egy „nagyot fordul körülöttünk a világ", és örülök, hogy ennek a részese lehettem.

 

A 9-es ház lakója

 

 

Forrás: http://www.refdunantul.hu/lap/csosz-soponya