Mezőföldi Református Egyházmegye

Jónak lenni jó

2016-12-05 17:32:04 / Polgár Tibor

 

Az idén 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja a közmédia Jónak lenni jó programja. December 18-án az MTVA valamennyi csatornája bemutatja a Református Szeretetszolgálat szerteágazó tevékenységét, valamint adományokat gyűjt, hogy a szervezet bővíthesse támogatottainak körét.


 

A segélyszervezet elsődleges tevékenységi területe a Kárpát-medence. Mindennapos segítségnyújtásai során hosszabb vagy rövidebb távon nyújt támogatást a nélkülözőknek, rászorulóknak. Legyen szó az otthon melegének biztosításáról tűzifával, vagy meleg ételről, tartós élelmiszerről a rászorulóknak, vagy ruhaadományról. Mindezek mellett pedig mentorálással, pénzügyi és életviteli tanácsadással segítjük azokat a családokat, akiknek a lakhatása veszélybe került.

 

Önkéntes orvos csoportunkkal katasztrófahelyzeteket követően egészségügyi ellátást nyújtunk a bajba jutottaknak (valamint orvosi eszközökkel, egészségügyi fogyóeszközökkel támogatjuk a térséget).

 

A felnövekvő nemzedék támogatása is kiemelt célja a Szeretetszolgálatnak, és a társadalmi szemléletformálás mellett a tehetségek kibontakoztatásában is segítünk, Nyilas Misi Ösztöndíj Programunkon keresztül.

 

Vidékfejlesztési ágazatunkkal Egyháztáji vásárokat szervezünk, háztáji veteményes kialakítását segítjük 38 vetőmagot tartalmazó ajándékcsomagunkkal.

 

Önkénteseknek rendszeresen adunk alkalmat arra, hogy akár intézményes keretek között, akár az adománykoordinációs munkát segítve bekapcsolódhassanak az elesettek támogatásába. Szeretethíd programunk során korhatár nélkül adunk lehetőséget az önkéntességre, a kétnapos önkéntes programot idén 8. alkalommal szerveztük meg, ezúttal több mint 20.000 jelentkezővel.

 

 

Hogyan támogatható az MRSZ szolgálata?

 

• Egy hívás is segít! 1358-as adományvonal. Egy hívás 250 forint (ez elegendő egy tál meleg ételre)

 

• Online adományozás: jobbadni.hu oldalon keresztül

 

• Utalással a 10702019-85008898-51100005-ös számlaszámra

 

• Tárgyi felajánlással: tartós élelmiszer (Szeretetdoboz), ruha, Nyilas Misi Pakk (karácsonyi ajándék rászoruló gyerekeknek)

 

• Jelentkezés önkéntesnek: http://onkentes.jobbadni.hu/

 

 

Aktuális gyűjtések

 

- Egy doboznyi szeretet: november 15. és december 15. között tartós élelmiszert gyűjtünk. 100% környezetbarát doboz, 100% szeretettel megtöltve. További információk: http://www.jobbadni.hu/szeretetdoboz

 

– Nyilas Misi Pakk: december 15-ig várjuk az országos gyűjtőpontokon a cipősdoboznyi karácsonyi ajándékokat, melyeket határon túli és belföldi rászorulókhoz juttatunk el

 

– Él az adományvonalunk, melynek hívásával (hívásonként) 250 forinttal támogatható szolgálatunk: 1358

 

 

Forrás: www.jobbadni.hu