Mezőföldi Református Egyházmegye

Református ifjúsági találkozót tartottak Soponyán - A cikk a FEOL.hu-n jelent meg

2021-10-11 23:16:17 / Imre Enikő

Az egyházmegyéhez tartozó gyülekezetekben tíz esztendeje szerveznek ifjúsági találkozókat azzal a szándékkal, hogy a fiatalok kötetlen formában találkozzanak egymással.

 

Részletek a tovább mögött.

A Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozó őszi alkalma a templomban, a templomkertben és a gyülekezeti teremben zajlott.

 

- A MeRIT programját úgy állítottuk össze, hogy a fiatalok életkori sajátosságait is figyelembe véve a közösségek tagjaiban megerősödjön a Krisztushoz és az egymáshoz való tartozás tudata - mondta Kovács Csiba Krisztina soponyai-kislángi lelkipásztor. „Ez a hús-vér templom Érted épült / Neked ég a tűz bent oltárainál. / Ez a hús- vér templom Téged dicsér / Szívem minden húrja Rólad muzsikál" - az ifjúsági találkozó az Ászáf együttes dicsőítő koncertjével vette kezdetét.

 

A fiatalok bibliai élőképeket is bemutattak - jobbról Kovács Csiba Krisztina
lelkipásztor
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

 

 

- A muzsika, a gondolat, a jó közösség tovább erősíthet mindannyiunkat. Érintsen meg bennünket a zene, legyünk nyitottak, halljuk meg Krisztus üzenetét mindenkor - fogalmazta meg Habléné Nagy Viktória lelkipásztor. Az együttest sárkeszi, székesfehérvári és enyingi zenészek, énekesek alkotják, jövő évi nyári táborukat - az érdeklődő fiatalok bevonásával - a pályázati támogatás reményében éppen a Soponyai Ökocentrumba szervezik. Az együttes névadójáról megtudtuk: amikor Dávid király Jeruzsálembe vitette a szövetségládát, elhelyezte a szent sátorban, majd énekeseket és hangszereseket állított mellé, hogy szüntelenül dicsérjék az Urat. Az ő vezetőjük volt a lévitai származású Ászáf.

 

 

Az áhítatot, az imádságos, lelki szakaszt Kovács Csiba Krisztina vezette. Prédikációjában a kitartó imádkozásra és a bölcs magatartásra buzdított Pál apostol a kollosséiakhoz írt levele nyomán: „Az imádkozásban és a hálaadásban legyetek kitartóak és éberek!" A zenés, bibliai részt követően a fiatalok (akik a csőszi, fehérvárcsurgói, kálozi, kislángi, polgárdi és soponyai gyülekezetből érkeztek) a templomkertben ismerkedtek kötetlen formában és a játékokon keresztül egymással. Mindennapjaim - Egy soponyai fiú, aki rátalált a hitre... címmel Urbányi Béla agrármérnök-halbiológus, intézetigazgató, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora tartott előadást. Életútjáról, az értékekről beszélt, hitéről tett tanúbizonyságot. A randevút szeretetvendégség zárta a soponyai és a kislángi gyülekezeti tagok bábáskodása mellett.

 

Urbányi Béla életútjáról, az értékekről beszélt, hitéről tett tanúbizonyságot
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap


Képgaléria: Mezőföldi Református Ifjúsági Találk