Nagybecskereki Református Egyházközség Honlapja

Legutóbbi események

2015-04-16 10:37:34 / Kiss Nándor

Beszámoló azokról az eseményekről, amelyekről hírt adtunk a közelmúltban.

Április 9-én meg lett tartva a lelkészkonferencia Magyarittabén. Jelen voltak Ft. Halász Béla Püspök úr, Nt. Marton Károly Esperes úr, Nt. Marton ilona lelkésznő, Nt. Gyenge Szlifka Tilda lelkésznő, Nt. Berekméri Csilla lelkésznő, Nt. Beszédes Mária lelkésznő, Nt. Móricz Árpád lelkész, Nt. Orbán László lelkész, Nt. Bányai Béla László lelkész, Nt. Kiss Nándor lelkész és Tisztelt Halász Zsuzsanna püspöknéasszony. Nt. beszédes Mária lelkésznő tartotta az áhitatot, majd fórumbeszélgetést tartottunk az egyházkerület aktuális dolgairól. Beszélgettünk a peres ügyekről, a gyülekezetek közötti feszültségekről és hogy ezeket a feszültségeket mielőbb oldani kell. Továbbá szó esett a Központi Otthon igazgatásáról, a lelkészi diplomák akreditálásáról, a lelkészek nyugdíj- és betegbiztosítási kérdéseinek megoldatlanságáról. Azzal a meggyőződéssel rekesztettük be tanácskozásunkat, hogy minden lelkész és gyülekezet a saját érdekeit az egyházkerület érdekeinek vesse alá és reformátori lelkülettel, ahogy Istennek kedves a továbbra is válságos helyzetben levő egyházkerület építésén munkálkodjon.

Április 11-én meg lett tartva a SzRKE Református Nőszövetségének Alakuló Közgyűlése, amelyen 65-en vettek részt. Az Alakuló Közgyűlést megtisztelte jelenlétével a Magyarországi Református Nőszövetség részéről annak elnöke Nt. P. Tóthné Szakács Zita nyug. lelkésznő, titkára Nt. Gilicze Andrásné lelkésznő és jogásznője, dr. Voglné dr. Szathmári Ilona. Az Alakuló Közgyűlés elején Nt. Csányi Erzsébet lelkésznő tartott áhitatott, majd az egybegyűlteket köszöntötték Ft. Halász Béla Püspök úr és Halász Zsuzsanna püspöknéasszony. A megalakulás után 60 jelenlevő belépett a Nőszövetségbe. Meg lett választva a vezetőség is: Halász Zsuzsanna püspöknéasszony lett az elnök, Nt. Marton Ilona lelkésznő az elnökhelyettes és Nt. Gyenge Szlifka Tilda lelkésznő a titkár. Meg lett választva a két egyházmegye koordinátora is: Bácskában Harangozó Gyöngyi lelkészné, Bánságban pedig Kiss Angéla lelkészné. Elhangzottak a gyülekezeti beszámolók is a női szolgálatról Nagybecskereken, Szabadkán és Bácsfeketehegyen. Elhatároztatott a Gyülekezeti Nőszövetségek megalakítása is. A záróáhitatot Nt. Marton Ilona lelkésznő tartotta. Az alkalom közös ebéddel zárult.

Április 12-én a kárpátaljai testvéreknek perselyeztünk Nagybecskereken. Most már csak az feladatunk, ami nem is oly egyszerű, hogy csekély adományunkat mi módon juttathatnánk el Kárpátaljára minél előbb. Remélyük az Úr erre is bölcs utakat talál.