Őrségi Református Egyházmegye

Lelkészek értekezlete Nagyrákoson

2015-03-28 05:44:43 / őrségi admin

 

Az Őrségi Egyházmegye 2015. évi második lelkészértekezletének március 23-án az Őrség egyik kedves színfoltja, Nagyrákos adott helyet.

 

A református eklézsia gyülekezeti termében került megrendezésre az alkalom. A szokásoknak megfelelően a házigazda lelkipásztor, Perjésiné Máté Róza nyitotta meg az alkalmat áhítattal. Szakál Péter esperes az aktualitásokról tájékoztatta a jelenlévőket, majd megbeszélésre került a 2015. évi egyházlátogatási rend.

 

Újdonság az előző évekhez képest, hogy egységes egyházlátogatási jegyzőkönyv kerül bevezetésre az egyházkerületnek mind a hat egyházmegyéjében, illetve az eddigi hagyományokkal szakítva, a látogatások év végéig is elhúzódhatnak. Esperes úr felvetette egy egyházmegyei közgyűlés minél hamarabbi összehívásának fontosságát, egyházkerületi tanácsosi tisztség, valamint az egyházmegyei bíróság tagsága megválasztásának céljából. A kitűzött dátum május 10, helyszíne Kercaszomor.

 

A május 16-án esedékes egyházmegyei hittanversenyről Németh Tamás egyházmegyei katechetikai előadó szólt. Az idei téma :"Vizek, folyók, tengerek". Drótpostán minden lelkipásztor megkapta a kijelölt igeszakaszokat, amelyek alapján elkezdődhet a készülődés a vetélkedőre. A hittanos csoportokat Kustánszegre várják. Az odautazáshoz az egyházmegye biztosít autóbuszokat. Tóth Győző lelkész felhívta a jelenlévők figyelmét a Kustánszegen kialakításra kerülő 32 m2-es gyülekezeti pihenőházra, melybe júniustól várják igen kedvező áron a kikapcsolódni vágyókat.

 

A vacsorára az "Őrség fővárosában", Őriszentpéteren, a Bognár étteremben került sor, testvéri, meghitt hangulatban.

 

SPK

Galéria

..