Őrségi Református Egyházmegye

Gyászistentisztelet Szentgyörgyvölgyön

2016-10-19 21:37:33 / őrségi admin

Végső búcsút vettünk Nagy Dániel ny. lelkipásztortól

 

 

Az őrségi egyházmegye reformátussága megdöbbenéssel értesült róla, hogy 80 évesen elhunyt nagytiszteletű Nagy Dániel nyugalmazott lelkipásztor. Az idős korában is életerős és jó kedélyű tiszteletes még fél évvel ezelőtt sem mutatta semmi jelét egyre komolyodó betegségének, ám midőn a nyár őszbe fordult szervezete hirtelenséggel alkonyulni tért. Szeptember 30-án egy örvendező napot követően az élet lehelete elhagyta, mély fájdalmaktól gyötrött testét.

 

 

Hamvasztását követően október 8-án az istentiszteleten illő renddel és szép tisztességgel köszöntünk el Szentgyörgyvölgy, a Kerkamente, Szentlászló egykori lelkipásztorától, aki Németországban és Erdélyben is szolgált, valamint az udvarhelyi egyházmegyét esperesként is igazgatta. Főtiszteletű Dr. Márkus Mihály püspök úr igehirdetési szolgálatában kiemelte az őrhelyeken való helytállás fontosságát, Habakuk prófétanyomán, és azt is, hogy az igaz ember hit által /hűség által él. Nagytiszteletű Szakál Péter esperes úr, nekrológjában megemlékezett Nagy Dániel tiszteletes úr életének főbb állomásairól és lelkipásztori szolgálatairól. Szentgyörgyvölgy kicsiny gyülekezete hálás szívvel vette az őrségi egyházmegye támogatását, mely által lehetőségünk nyílt száz főt illendően megvendégelni és a teljes perselypénz bevételével a gyászoló családot támogatni.

 

 

Mindenek fölött pedig Istennek adunk hálát elhunyt lelkipásztor testvérünk életéért és szolgálataiért. Hamvainak elhelyezésére másnap a Külső-Józsefvárosi Református Templomtoronyban került sor. A Szentlélek vigasztalása legyen a gyászban itt maradottakkal.

 

 

Szakál Zoltán

református lelkipásztor

Szentgyörgyvölgyi Református Egyházközség

Galéria

. . .