Balatonőszöd-Balatonszemesi Református Egyházközség Honlapja

Beszámoló a balatonőszödi ifjúsági szálló működéséről

2019-09-29 22:12:56 / Konc Gáll László

A Balatonőszöd-Balatonszemesi Református Egyházközség tulajdonában lévő, 2015-től működő ifjúsági szálló idén is szép eredménnyel zárt. Szinte egész nyáron voltak kisebb-nagyobb csoportok református gyülekezetekből, egyházi intézményekből, iskolákból és egyéb szervezetektől.

A 30 fős szálláshely megfelel a mai kor követelményeinek, mind a 4 szoba rendelkezik külön WC-vel, zuhanyzóval. De az sem okozott gondot, ha a csoportlétszám meghaladta a 30 főt, ilyenkor az üresen álló parókia épületét is rendelkezésre bocsátottuk. A jól felszerelt konyha pedig közös főzésre, étkezésekre kínált lehetőséget. Az épületet körülvevő hatalmas udvaron lehetett a gyerekeknek napközben csapatépítő játékokat játszani, focizni, tollasozni, este tábortűz mellett szalonnát sütni.

Az volt a tapasztaltunk, hogy vendégeink kivétel nélkül jól érezték magukat, a település nyugalma, az itt élő barátságos emberek, a Balaton közelsége valódi kikapcsolódást nyújtott főként a nagyvárosokból érkezőknek. A gyülekezet célja, hogy az ifjúsági szálló kihasználtsága ne csak a nyári szezonra korlátozódjék, hanem az év többi részében is fogadjon vendégeket.

Mivel a szálló üzemeltetését a gyülekezet tagjai végzik, ezúton szeretném megköszönni a szolgálatban részt vevő asszonytestvéreknek, gondnokoknak, presbitereknek, gyülekezeti tagoknak az odaadó és önzetlen munkájukat.

Konc Gáll László, ref. lelkipásztor