Tatai Református Egyházmegye

Kárpát-medencei Református Középiskolák Találkozója Tatán

2016-07-22 19:05:12 / Nagy Attila

Július 3. és 6. között rendezték meg Tatán a Kárpát-medencei Református Középiskolák Találkozóját, a Tatai Református Gimnázium szervezésében.

A találkozón már 21. alkalommal gyűltek össze a református középiskolák képviselői, hogy még szorosabbá fűzzék kapcsolataikat, kicseréljék tapasztalataikat, hitükben, küldetésükben megerősödjenek.

Ahogyan azt a hétfői megnyitó ünnepségen Illés Dániel igazgató is kiemelte, a találkozó központi gondolata a szeretet, jelmondata: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe", a rendezvény programjait is e gondolat köré szervezték.

Az eddigi hagyományoknak megfelelően idén is négytagú küldöttségekkel képviseltetik magukat az intézmények, Tatára 170 vendég érkezett határainkon innen és túlról. A találkozó helyszíne az Öreg-tó Club Hotel, de a résztvevők megismerkednek a Református Gimnáziummal, és egy interaktív vetélkedő formájában városunkkal is.

 

A programot hétfőn délelőtt ünnepi istentisztelettel nyitották meg a Református Templomban, ahol igét hirdetett Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, köszöntőt mondott Bellai Zoltán püspöki főtanácsos, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-és ifjúságügyért felelős államtitkára, Király András György, a bukaresti Tanügyminisztérium kisebbségi oktatásért felelős államtitkára, Bencsik János országgyűlési képviselő és Michl József polgármester.

 

 

 

A hét folyamán a találkozó résztvevői többek között fórumokon és fakultációs programokon, táncházban és vetélkedőkön vettek részt.

Ábrahám Ágnes

 

A nyitó istentiszteleten készült fényképek (Kovács Róbert fotós munkái) https://picasaweb.google.com/114942693472523423619/6306166274990453089

 A találkozó zárónyilatkozata:

http://www.tata-refi.hu/Zs/KMRKT_2016/Tata_zaronyilatkozat_2016.pdf

Diáknyilatkozat:
http://www.tata-refi.hu/Zs/KMRKT_2016/Tata_zaronyilatkozat_2016_diak.pdf

Kapcsolódó link:
http://www.refi-tata.hu/