Tatai Református Egyházmegye

Öröm az ínséges időkben

2021-03-01 12:18:07 / Nagy Attila

Gyülekezeti terem építése Bokodon

Isten kegyelméből, hálával a szívünkben számolhatok be a Bokodi Református Egyházközségben történt csodákról, melyek az elmúlt időszakban történtek. A 2019-ben adtuk be és nyertük meg a Magyar Falu Program pályázatát, melynek köszönhetően készült el egy új gyülekezeti terem a parókiaépület folytatásaként.

 

 

A 20 millió Ft-ból készült új ingatlan többfunkciós célt szolgál. Vasárnaponként a tél beálltával a hidegre való tekintettel az istentiszteleti alkalmakat, péntekenként pedig a bibliaórát tartjuk az elkészült épületben. Egyéb közösségi alkalmakat is szeretnénk majd rendezni, amint a járványhelyzet engedi. Két vizesblokk és egy melegítő pult is helyet kapott az épületben, megkönnyítve a rendhagyó alkalmak specifikus igényeit. A pályázat tartalmazott még lehetőséget sporteszközök, konyhai edények, asztalok, székek, kinti kiülők vásárlására is.

 

 

Bízunk benne, hogy családi napokon, gyermek és ifjúsági alkalmakon is hasznát tudjuk majd venni ezeknek az eszközöknek.

 

 

 

 

Ugyanakkor nagy örömmel vettük, hogy 2020-ban a Magyar Falu Program második kiírásában is sikerült pályázatot nyernünk, melynek keretében az újonnan elkészült gyülekezeti terem környékét tudtuk szebbé tenni azzal, hogy térkövezést, egy udvari fedett kiülő építését, valamint napelemek beruházását is meg tudtuk valósítani, ezáltal elkészülhetett az új gyülekezeti terem fűtése is légkondicionáló berendezéssel.

 

 

 

 

Nem győzünk csodálkozni és hálát adni az Úrnak, hogy ilyen téren is gondja van egy kis gyülekezetre. Kérjük Őt, hogy adja a lelki növekedést is, hogy mindez élettel is megteljen az Úr dicsőségére!

 

Kovács Tamás lelkipásztor