Tatai Református Egyházmegye

Október utolsó vasárnapi perselypénz

2021-10-22 18:52:05 / Nagy Attila

Régi, szép hagyománya egyházunknak, hogy a reformáció hónapjának utolsó vasárnapi perselyadományával egy-egy gyülekezetünket támogatjuk. Az elmúlt években több templom építését, bővítését segítettük így. [...]

Idén az október 31-i perselyadományainkkal a Kisvárdai Református Egyházközség Tátra utcai templomára gyűjtünk. Az építkezés 2020 áprilisában kezdődött és az első ütemet a gyülekezet önerőből és pályázati forrásokból fedezte. A falak és a tetőszerkezet már készen vannak. A templomtérben azonban még hiányzik a kő falburkolat és a kőburkolat, festési, gépészeti, villanyszerelési munkálatok vannak hátra, a karzat még nincs kialakítva, valamint a padokat, a szószéket és az úrasztalát is el kell még készíttetni.

Emellett a gyülekezet a templom környezetében szeretne parkolókat építeni és a szükséges tereprendezést is elvégezni. Mindehhez a kisvárdai reformátusoknak körülbelül 90 millió forintra van még szükségük, amit az elmúlt néhány hónapban az építőiparban tapasztalt hihetetlen drágulás okozott. A gyülekezet bízik abban, hogy az október utolsó vasárnapján összegyűjtött perselypénz adománnyal a templomépítés befejezése elindulhat.

 

Áldáskívánással és testvéri köszöntéssel:

 

Balog Zoltán, püspök, a Zsinat lelkészi elnöke

 

Molnár János, főgondnok, a Zsinat presbiteri elnöke

 

Budapest, 2021. október 13.

Technikai megjegyzés az egyházközségeknek: Kérjük, hogy az egyházközségek az október utolsó vasárnapi perselypénzt az egyházmegyei pénztárakba juttassák el!