Veszprémi Református Egyházmegye

A Magyar Református Szeretetszolgálat alsóörsi munkatársai segítettek Ősiben

2021-05-15 00:51:57 / Szerkesztő

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai a sajtóból értesültek róla, hogy március 26-án egy háromgenerációs családi ház leégett a Veszprém megyei Ősiben. A tetőtér-beépítéses házban tizenketten éltek, köztük hat gyermek. Hála Istennek mindenki időben ki tudott menekülni a lángoló épületből, azonban otthonuk lakhatatlanná vált, és a belső munkálatok elvégzéséig nem költözhetnek vissza az ingatlanba.

Az MRSZ Alsóörsi Irodájának munkatársai a tragikus hír hallatán elhatározták, hogy segítséget nyújtanak a Nagy-család számára. Az elmúlt hetekben több vállalkozóval és céggel felvették kollégáink a kapcsolatot, akik támogatásának köszönhetően sikerült egy vadonatúj bejárati ajtót, tetőablakot, mosdókat, zuhanykabint, beltéri falfestékeket és gipszkartont is szerezniük. A felajánlások mellett kétkezi munkájukkal is hozzájárultak a ház újjáépítéséhez: május 1-jén a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a gipszkarton falak felépítésében, a falak glettelésében, valamint az építési törmelékek elszállításában is segítettek a családnak, hogy mihamarabb lakhatóvá válhasson otthonuk.

Az önkéntes segítségnyújtásban az MRSZ munkatársai mellett az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség gyülekezeti tagjai, valamint a Lovasi Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek, így tíz önkéntes vállalt szerepet az építkezésben. Az alsóörsi iroda dolgozói szolgálatukkal – előrehozott időpontban – csatlakoztak a „Szeretethíd” programhoz, melynek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az önkéntesség és az egymás iránti figyelem, odafordulás, segítségnyújtás szerepére.

A Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint Nagy Viktor és családja hálás köszönetét fejezi ki a felajánlott támogatásért a Piedl-Ker Kft. (Balatonalmádi), a Pillér Építőanyag Kereskedés (Veszprém), a Stylus Zrt. (Budapest), a Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Mobil Rendezvény Technika Kft. (Balatonfűzfő), a Cemix Hungary Kft. (Veszprém), az MB Ablak Group Kft. (Pápa), illetve Simon Róbert egyéni vállalkozó (Lovas) részére, akik felajánlása és támogatása nélkül ez a segítségnyújtó akció nem valósulhatott volna meg.