Balatonszabadi-Siómaros Református Egyházközség Honlapja

Rendkívüli határozatok

2020-11-15 17:19:19 / Győri-Daniné Tóth Anett

Kedves Gyülekezeti Tagok! Kedves Testvérek!

Magyarország Kormányának bejelentésére reagálva Egyházunk Zsinatának Elnöksége 2020. november 9-én közleményben kérte az intézkedések komolyan vételét és a közösségi alkalmak szüneteltetését.

Ennek megfelelően a Balatonszabadi Református Egyházközség Elnöksége a következő intézkedések megtételére hozott határozatot:

 

- A gyülekezési tilalom visszavonásáig nem tartunk a templomban istentiszteletet. Ugyanakkor nem szeretnénk gyülekezeti tagjainkat magukra hagyni, ezért a tavaszihoz hasonló módon rögzítjük az üres templomban az istentiszteleteket, amelyek vasárnaponként láthatóak lesznek 9:30-tól a gyülekezet YouTube csatornáján.

- A Lelkészi Hivatal november 11-től zárva tart. Hivatali ügyintézésre elektronikusan van lehetőség a refbalatonszabadi@gmail.com email címen. Telefonon 0630/8278920-es számon.

- Az egyházfenntartói járulékot, adományokat és perselypénzeket átutalással is van lehetőség rendezni. Az Egyházközség bankszámlaszáma: 50800238-10015146 Takarékbank Hálásan köszönünk meg minden hozzánk eljuttatott adományt

 

Ebben a nehéz helyzetben ne feledjük a Szentírás szavait: "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2Tim 1,7)

 

Imádságban hordozzuk a betegeket, az őket ápolókat, gyülekezetünket, családjainkat, magyar népünket és az egész teremtett világot.

 

Szeretettel és áldáskívánással: Győri-Daniné Tóth Anett, lelkipásztor Horváth Lászlóné, gondnok