Kálozi Református Egyházközsg Honlapja

Áldott Húsvéti Ünnepeket!

2020-04-11 14:11:16 / Nemes Gyula

Kedves Testvérek!

Áldott Húsvéti Ünnepeket és naponként mennyei erőt kívánok az Isten igéjéből!

Legyünk együtt a Duna Televízió által, húsvét vasárnap 9.00 órától az istentiszteleten.

A Kálozi Falu Tv-ben Nagyheti igei szolgálat kerül műsorra. Köszönöm a munkatársaknak.

2020. Nagyhét

Nemes Gyula lp.

Kedves Testvéreink!

(Steinbach József püspök úr virágvasárnapi körlevele)

 

Mert ha meg is feszíttetett erőtlenségből, él Isten hatalmából, és ha mi erőtlenek vagyunk is őbenne, élni fogunk vele együtt Isten hatalmából közöttetek." (2Korinthus 13,4)

A fenti igeverssel kérünk mennyei erőt és örömöt minden Testvérünk nagyheti és húsvéti ünnepén, ezekben a rendkívüli időkben. Az apostol arról is ír ebben a szakaszban, hogy próbáljuk meg magunkat, hogy igazán hiszünk-e; bennünk van-e Jézus Krisztus! Az apostol int, hogy ne maradjunk kipróbálatlanok! Áldott legyen az Isten, hogy a próbák alatt megerősödik a hitünk, elhívásunk, szolgálatban való örömünk! (2Korinthus 13,5) Bizony, megtapasztaljuk a magunk erőtlenségét, de még inkább megtapasztaljuk az Isten hatalmát és erejét, közöttünk. Jézus Krisztus él, és mi is élni fogunk! (János 14,19)

Isten iránti hálával mondunk köszönetet minden Testvérünknek. „Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van!" (2Korinthus 13,5) Köszönjük az Úrnak minden jelét ennek a felismerésnek. Köszönjük, az Úrban, minden Testvérünk hűséges helytállását, a rendkívüli helyzethez való azonnali alkalmazkodást.

A húsvéti istentisztelet kapcsán Zsinatunk Elnöksége megfogalmazta ajánlását. Az Elnökségi Tanács online ülése is kiemelte, hogy ez ajánlás és kérés. Erre alapozva buzdítjuk a gyüleke-zeti tagokat, hogy kapcsolódjanak be a Duna Televízió által, húsvét vasárnap 9.00 órakor kezdődő istentisztelet-közvetítésbe. Ez a kárpát-medencei magyar reformátusság közös istentisztelete. Éljük át így is hitbéli és nemzeti összetartozásunkat, a Nemzeti Összetartozás Évében! A nagy nyomorúságban áldott ajándék ez. Ne felejtsük el, hogy ezt a közvetítést azok a Testvéreink is követhetik, akik az internetes közvetítésekbe nem tudnak bekapcsolódni. A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése is, a húsvét vasárnapra nézve, a közös televíziós istentiszteleten való részvételt tanácsolja. Püspök-lelkipásztorként a magam gyülekezeteiben is a központi istentiszteleti közvetítésen veszünk részt, húsvét vasárnap.

Kérjük testvéreinket, hogy testileg és lelkileg ugyanúgy készüljenek a kommunikációs eszközök segítségével közvetített istentiszteletre, mint amikor a nem veszélyhelyzeti időben indultak Isten házába.

Kérjük, teremtsék meg a teljes odafigyelés és bekapcsolódás körülményeit, a közvetítés idejére készítsék elő a Szentírást és az énekeskönyvet, kapcsolják ki azokat az eszközöket, amelyek zavarják vagy akadályozzák a teljes odafigyelést, tegyenek félre minden más munkát és tevékenységet.

Kérjük, hogy a közvetített istentiszteletbe ugyanúgy kapcsolódjanak be, mint ahogyan az általában szokás: együtt mondjuk az imádságokat, énekeljük az énekeket.

Kérjük, tartsák be a törvényi előírásokat és az alapvető higiénés szabályokat, tehát csak az egy háztartásban élők vagy közvetlen családtagok alkossanak házi gyülekezetet.

Mondjunk közbenjáró könyörgést egymásért, gyülekezeteinkért, egyházunkért, szolgálatainkért! Könyörögjünk a betegekért, az idősekért, a gyógyítókért, a felelős döntéshozókért, a szolgálatban lévő testületekért! Járuljunk az Úr elé az egész világért! Imádkozzunk azért, hogy az Úr adjon megtérést, megújulást, akarata szerinti megmaradást, megtartó kegyelméből!

Hordozzuk egymás terhét, újuljunk meg a szolgálat örömében, tartsuk meg egymást a reménységben, amelyre a feltámadott, megváltó Jézus Krisztusba vetett hitünk felhatalmaz bennünket!

„A prédikáció csoda, mert Akiről szólnak, a Róla szóló beszédbe beleavatkozik, magához ragadja a szót, úgy, hogy nemcsak Istenről és az Ő szabadításáról lesz szó, hanem az Ő Igéje eseménnyé válik, szabadító üzenet megszabadít!" (Rudolf Bohren, Preditglehre)

A 2020. esztendő virágvasárnapján

 

Testvéri köszöntéssel,

 

Steinbach József,
püspök

 

Kedves Testvérek!

Ebben a nehéz időben figyeljünk egymásra és hordozzuk egymás terhét, hogy az Úr áldása legyen velünk. „Az Úr azt mondta Mózesnek: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek? Mózes erre mondta neki: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket! Mi másból tudnánk meg, hogy én és a te néped elnyertük jóindulatodat, ha nem abból, hogy velünk jössz? Ez különböztet meg engem és a te népedet minden más néptől a föld színén."  ( II. Mózes könyve 33:13-16)

Az Úr egy imádságnyi távolságban van a nehéz időkben is. Jelen van Igéje és Szentlelke által, ahol olvassuk, hallhatjuk az Ő igéjét. Ebben a különleges időben figyeljünk az ő szavára, aki legyőzte a gonoszt, eleget tett a bűneinkért és megajándékozza az ő gyermekeit a feltámadással és az örök élettel.

Legyünk együtt a Duna Televízió által, húsvét vasárnap 9.00 órától az istentiszteleten.

A Kálozi Falu Tv-ben Nagyheti igei szolgálat kerül műsorra. Köszönöm a munkatársaknak.

Áldott Húsvéti Ünnepeket és naponként mennyei erőt kívánok az Isten igéjéből.

2020. Nagyhét

 

Nemes Gyula lp.


Csatolt dokumentumok
Húsvéti kép ( 148.0 KB )