A Kerkamenti Református Társegyházközség Honlapja

16. Egyházmegyei Énekkari Találkozó

2019-05-27 /

 


Hat kórus mellett a Kerkamenti Református Társegyházközség hitoktatásban részt vevő fiataljai is közreműködtek azon az énekkari találkozón, amelyet vasárnap délután tartottak a község református templomában.


Az Őrségi Református Egyházmegye szervezésében zajló mintegy kétórás rendezvény másfél évtizedes múltra tekint vissza, hiszen az első egyházmegyei kórustalálkozót 2003-ban tartották Nagyrákoson, mondta megnyitó beszédében Szakál Péter esperes, hozzátéve, hogy azóta minden esztendőben más helyszínt választva szervezték meg a rendezvényt.


Az énekkari találkozóra általában olyan kórusokat hívnak, amelyek a református közösségekhez kötődnek, vagy olyan településeken található a székhelyük, ahol református egyházközségek is működnek.


Az idei kórustalálkozó résztvevőit a házigazda Kerkamenti Református Társegyházközség lelkipásztora, Szakál Zoltán köszöntötte. Ő nemcsak arról szólt, hogy Kerkafalva most először ad helyszínt a programnak, de azt is kiemelte, hogy az előzetesen meghirdetettekhez képest egy kórussal bővült a fellépők száma, hiszen az Őrségi Baráti Kar utólag csatlakozott a résztvevőkhöz. Így hat kórust, a már említett Őrségi Baráti Kar mellett a becsvölgye-kustánszegi, celldömölki, sárvári és zalaegerszegi református közösségek énekkarait, valamint a lenti Szivárvány Kamarakórust hallhatta a közönség, felléptek továbbá a Kerkamenti Református Társegyházközség hitoktatásban részt vevő fiataljai is. A műsorban zömében zsoltárok, az Urat dicsőítő dalok és egyéb kórusművek hangzottak el, néhány zenei kíséret mellett.


A nagy érdeklődéssel kísért találkozót szeretetvendégség zárta, Szakál Péter esperes pedig bejelentette, hogy jövőre újra Nagyrákos ad helyet az egyházmegyei kórushangversenynek.


 


Gyuricza Ferenc írása megjelent a Zalai Hírlap 2019. Május 14.-i számában.


 Csatolt dokumentumok
Őrségi Baráti Kar ( 5.0 MB )
Becsvölgyei kórus ( 2.8 MB )
Celldömölki kórus ( 3.1 MB )
Sárvári kórus ( 2.2 MB )
Lenti kórus ( 2.2 MB )
Zalaegerszegi kórus ( 3.9 MB )
zárszó ( 1.2 MB )
Galéria


Egyházmegyei kórustalálkozó 2019
7 kép