A Lepsényi Református Egyházközség Honlapja

október 26

2013-11-07 19:01:05 / Mezőszentgyörgyi Református Egyházközség

Tánc, ének, citera, mese...

Kicsit ugyan megkésve, de nagy örömmel és szeretettel adjuk hírül október 26 - i rendezvényünket is.

Most már szokássá vált a gyülekezetben, hogy minden tavasszal és minden ősszel jótékonysági rendezvényeket tartunk a helyi művelődési házban. A jótékonysági estek, délutánok bevételét minden esetben, teljes egészében a templomfelújítás javára ajánljuk fel. Így volt ez most is, amikor október 26 - án, 18.00 órakor a művelődési ház nagy termében az összejött, mintegy 100 résztvevőt köszöntve megkezdhettük a jótékonysági rendezvényüket. A köszöntőben szeretettel gondoltunk együtt templomunk világháború utáni teljes felújításának 40 éves évfordulójára és Kocsi Csergő Báltinta, aki 1688 - tól a lepsényi református gyülekezet lelkésze volt, s idén kapott az önkormányzattól díszpolgári címet. A megnyitó gondolatokat Vargha Kálmán tiszteletes úr szavainak felidézésével zártuk, aki a II. világháborút követő /és megelőző/ időben, mintegy 48 esztendeig szolgálta Istent a lepsényi gyülekezetben. Az ő idejében újult meg, épült fel újra tehát a templom, szeretettel gondolunk rá ma is.

 

Az est további részében szórakoztató, kulturális műsorszámokat hallgatva és megszemlélve kapcsolódhattunk ki. Először az Estehajnal Nyugdíjasklub énekkara szolgált közöttünk, őket a szintén helyi illetőségű Cirbolya Citerazenekar kísérte.

Az ő produkciójukat követően Szép Luca általános iskolás tanuló verseit, furulyazenéjét és meséjét hallgathattuk meg.

A szünet után következett a meglepetés műsor. Két szabadbattyáni asszony érkezett, akik a maguk által megírt és rendezett kabaréjelenetet adták elő. Részükről ez egy felajánlás volt a lepsényi gyülekezet számára, ezzel járultak ők hozzá az est hangulatának emeléséhez.

A műsort a balatonalmádi Boróka néptánccsoport táncos produkciója zárta. Felelevenítették táncukkal és a táncok közötti beszámolóikkal egyes tájegységek hagyományait, szokásait, így téve színesebbé és élvezetesebbé az esténket.

 

A műsor után került sor a tombolahúzásra, ahol az előzőleg vállalkozók, gyülekezeti tagok és a falu több lakójának jóvoltából felajánlott tárgyak találtak gazdára. Az estet szeretetvendégség zárta, ahova az esten fellépő vendégeinket és az est lebonyolításában segítségünkre lévőket hívtuk szeretettel.

Az előadások közötti szünetekben, illetve a rendezvény előtt és után lehetőség volt a büfében süteményt, ásványvizet és üdítőt vásárolni. Az ezekből befolyt összeget is a templomfelújítás javára fordítjuk majd.