A Lepsényi Református Egyházközség Honlapja

A gyülekezet margójára

2015-03-12 18:06:30 / Mezőszentgyörgyi Református Egyházközség

Hálaadással tekintünk vissza



Hálaadással tekintünk vissza


a 2014 - es esztendőre. Igen most, hogy már márciust írunk. Ugyanis a tavalyi évre vonatkozó könyvelési adatok ellenőrzése, leadása az elmúlt hetekben zajlott. S presbitériumunk egy amolyan „még egy visszatekintést" tett. Volt mire, eseményekben, de legfőképpen áldásokban bővelkedő évünk volt a tavalyi. Januárban katolikus testvéreinkkel töltöttük el az ökumenikus imahét alkalmait. Tavaszi rendezvényünkön, amely jótékonysági alkalom volt, Szvorák Katival és Kudlik Júliával gondolkodtunk együtt a „Szeretettel" című albumuk bemutatásán, ezt pedig Demény István tanár úr és tanítványai koncertje előzte meg. Júliusban nyári tábort tartottunk a mezőszentgyörgyi iskolából jelentkezettekkel együtt, mintegy 48 gyermeknek tartottunk alkalmakat egész héten. A hét zárásaként vasárnap családi napot tartottunk, melynek ünnepélyes oka volt, hogy a parókiánk /lelkészlakás/ 100 esztendővel ezelőtt épült fel. Az ünnepi Istentiszteleten nagytiszteletű Könyves Pál és Szabó József végeztek szolgálatot a helyben lakó lelkészházaspár mellett. Az alkalom végén az összegyűlt gyülekezet együtt koszorúzta meg a falu első világháborús emlékművét.

Augusztusban átvehettük főtiszteletű Medgyasszay Vince püspök, egykori lelkipásztorunk  posztumusz díszpolgári kitüntetését /amelyet advent negyedik vasárnapján az unokája, dr. Medgyasszay László vehetett át gyülekezetünkben/.

Szeptember 13 - án hálaadó Istentiszteletet tartottunk, több ok miatt. Befejeződtek templomunk felújítása első ütemének munkálatai: templom épületének Fő utca felőli része, torony felújítása, tető teljes cseréje. Emellett egy eszközbeszerzéses pályázat keretében kaptunk új orgonát, fűkaszát és 15 új széket is. S mindemellett az önkormányzat teljes támogatását megkapva kerülhetett az új toronyóra is a helyére templomunk tornyában. Adventben pedig tarthattunk megint evangelizációs estéket, amely keretében minden este más - más lelkipásztor igehirdetését hallgatva készülhettünk  karácsonyi szent ünneplésre.

Eseményekben bővelkedő, áldásokban gazdag évünk volt a tavalyi. Hálásak vagyunk Istennek, amiért ennyi mindent kaphattunk, bonyolíthattunk és adhattunk. Hisszük, hogy Ő vezetett át bennünket a sűrű, sokszor igen nehéz feladatok között. Azonban az Ő hatalmassága után köszönjük azoknak a Testvéreknek is a segítséget, akik mellettünk, velünk voltak mindvégig. Anyagi adományaikkal, vagy egyéb segítséggel igyekeztek segíteni céljaink megvalósításában. Jó tudni, megtapasztalni azt, hogy nem csak a mi számunkra, hanem többeknek - sokaknak éppen úgy fontos gyülekezetünk életének, javainak fenntartása és használata, mint nekünk. Ebben az összefogásban, reménységben kezdtük el 2015 - t is. Az önkormányzat, a Polgármester úr jóvoltából temetőnk rendbetétele megkezdődhetett, s már volt közös alkalom katolikus testvéreinkkel is.

Kedves Testvéreink, szeretnénk legalább annyira aktívan, tettre készen állni és munkálkodni idén is, amint 2014 - ben. Ehhez viszont mindenképpen szükséges az Önök segítsége, hozzájárulása is. Kérjük tehát, hogy továbbra is álljanak mellettünk, viseljék szívükön gyülekezetünk életét továbbra is hozzájárulásukkal, segítségnyújtással! Így, ebben az összefogásban, testvériségben ugyanis megtapasztalhatjuk és megélhetjük valamennyien Isten áldásait, szeretetét. Úgy, amint az idei évre rendelt vezérigénk is mondja: „Akit szeret az Úr, annak álmában is ad eleget!" (Zsolt. 127: 2)