Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

A Magyaralmási Református Egyházközség húsvéti köszöntője 2020

2020-04-10 09:01:32 / Polgár Tibor

 

 

 

Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

 

Jézus Krisztus legyőzte a sírt! Ne feledjük, hogy Ő a halálon győztes Úr, a mi Megváltónk és hűséges Pásztorunk! Testvéreink! Soha ne feledjük, hogy nekünk FELTÁMADOTT, ÉLŐ URUNK VAN, AKI naponként velünk van, Ő az, AKI mellettünk áll, megőrizhet és megtarthat minket minden nyomorúságban! Ő az, AKI naponként megszólít: NE FÉLJETEK!

 

Mivel nem tudunk mindenkit elérni az interneten keresztül, ezért tartottuk fontosnak, hogy így írásban is köszöntsük gyülekezetünk minden tagját és egyben szeretnénk bátorítani is most minden TESTVÉRÜNKET. Reméljük, mindannyian jól vannak és mindenki megkapja gyülekezetünkben azt a segítséget és támogatást ezekben a nehéz időkben, amire szüksége van!

 

Egy Igével köszöntjük minden Kedves Testvérünket húsvét ünnepén. Pál apostol írja: „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.” (Róma 8, 38-39.)

 

Hitvallásunkban is olyan csodálatos biztatás fogalmazódik meg! Micsoda tenéked életedben és halálodban egyetlenegy vigasztalásod? Az, hogy mind testestől, mind lelkestől, mind életemben, mind halálomban, nem a magamé, hanem az én hűséges Megváltómnak, a Jézus Krisztusnak tulajdona vagyok, aki az Ő drága vérével minden bűnömért tökéletesen eleget tett és engem az ördögnek minden hatalmából megszabadított és úgy megőriz, hogy az én mennyei Atyám akarata nélkül egy hajszál sem eshetik le fejemről, sőt inkább szükséges, hogy minden az én üdvösségemre szolgáljon. - Ezért Ő, Szentlelke által, az örök élet felől engem is biztosít és szív szerint hajlandóvá és késszé tesz arra, hogy ezentúl Őneki éljek.

 

 

Testvéreink! A sír, ahová Jézus testét helyezték ma is üres! Jézus Krisztus feltámadt a halálból, most is él és itt van közöttünk, velünk az Ő Szentlelke által, akkor is, ha most a templomban nem találkozhatunk, nem tudunk együtt úrvacsorát venni. Akkor is, ha egyedül érezzük magunkat, mert átélhetjük, amit szintén Pál apostol mond: Mindenre van erőm a Krisztusban, mert Ő az, Aki megerősít engem. Szívünkből kívánjuk, hogy most ezekben a koronavírus járvány miatti nehéz időkben legyen Isten hajlékává, az imádság házává a mi otthonunk! Imádkozzunk az orvosokért, ápolókért, minden egészségügyi dolgozóért, gyógyszertárakban, boltokban dolgozókért, és az értünk szolgálatot teljesítőkért! Hisszük, hogy az imádságban van a győzelem. Imádkozzunk egymásért, a hollandiai Testvérgyülekezetünkért is, ott már nagyobb a baj, mint nálunk! Álljunk most oda imádságban melléjük, ahogy ők is minden évben szeretettel mellettünk állnak! Imádkozzunk a gyülekezetünkért, nyári táborunkért és a konfirmációért, hogy ha késve is, de meg tudjuk tartani ezeket az alkalmainkat!

 

Gyülekezetünk történetében talán még sose volt ilyen (pedig voltak nagyon nehéz időszakok: háborúk, betegségek), hogy hetekig, hónapokig nem lehetett közösségi alkalmakat, istentiszteleteket tartani. Ezzel kapcsolatban a Testvérek szíves megértését kérjük!

 

Egyik vasárnap családi áhítatunkon meghallgattuk az egyik közösségi oldalon az énekkari csoportban reggel megosztott énekünket: „Egy szív érettem dobogott... E szív Jézusom szíve volt!”, azután egy volt évfolyamtársam áhítatáról készült videót néztünk meg a gyerekekkel, majd együtt imádkoztunk. Az áhítat szólt külső harcainkról és belső harcainkról, mindkettőből van most bőven, de a lényeg és az üzenet az volt, amit Mózes mondott az Egyiptomból való szabadulás idején Isten népének: Az Úr harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg! Az Úr harcol értünk, Testvéreim! Egyik nagyon szép úrvacsorai énekünk jutott eszembe: „Kívül harc, bennem félelem: - Fogadj el, Jézusom!” (460. dicséret) Jó tudni, hogy Isten harcol értünk és velünk együtt harcol a harcainkban.

 

Ezúton tájékoztatjuk a Testvéreket, hogy ha bárkinek, bármiben tudunk segíteni, szívesen tesszük! Örülünk az eddigi jelzéseknek, várjuk továbbra is, hogy kinek és miben tudunk most segíteni! Kérjük is a testvéreket, hogy segítsünk, ahol tudunk! Ugyanakkor maradjunk otthon, ha tehetjük mindannyiunk, különösen idősebb Testvéreink védelme érdekében! Telefonon, interneten keresztül viszont keressük gyakran és bátorítsuk egymást, beszélgessünk, hallgassuk meg egymást!

 

Ha tudunk olyan idősebb Testvérünkről a gyülekezetben, aki egyedül van és nincs segítsége, akkor kérjük, szíveskedjenek jelezni felénk!

 

Most is megköszönünk gyülekezetünk nevében minden szolgálatban kapott segítséget, a beérkezett adományokat, egyházfenntartói járulékokat, a közös teherhordozásban számítunk ezután is Testvéreink segítségére! Mivel sajnos most személyesen nem találkozhatunk, kérjük, hogy ha ez megoldható, és ebben az átmeneti időszakban is szeretnének segítségünkre lenni, akkor átutalással szíveskedjenek gyülekezetünket támogatni! (Magyaralmási Református Egyházközség, bankszámlaszám: 10700093 69728297 51100005.)

 

Ennek a járványnak egyszer vége lesz, azt még nem tudjuk mikor, reméljük, hamarosan! Valószínűleg nyomot fog hagyni mindannyiunkban ez az időszak, sok minden nem lesz már olyan, mint előtte volt. De az biztos, hogy az Úr Jézus Krisztus nem változik meg, Ő ugyanaz marad és Őrá számíthatunk ezután is!

 

Ilyenkor a köszöntő végén ünnepi alkalmainkat szoktuk felsorolni, sajnos most még egy darabig nem tarthatunk alkalmakat, a hitünk próbája ez az időszak. De az Úr adjon erőt nekünk, hogy tudjunk kitartani az Úr mellett és egymás mellett is ebben a nehéz időszakban! Ő adjon nekünk testi-lelki erőt, bölcsességet, vezetést, hogy tudjunk naponként reménységgel feltekinteni, és Jézussal folytatni utunkat! Valóban az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk őriző Pásztora!

 

Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

 

Mindenkinek szeretettel ajánljuk addig is gyülekezetünk honlapját és közösségi oldalát, ahol rendszeresen igyekszünk információkkal segíteni, Igékkel biztatni egymást!

 

www.refdunantul.hu/lap/magyaralmas

 

www.facebook.com/magyaralmasref

 

Amíg a járvány miatt nem engedélyezett a személyes találkozás, addig is elérhetőek vagyunk telefonon. Forduljanak hozzánk bizalommal! A mai napon tisztító- és fertőtlenítőszer csomag érkezett gyülekezetünk részére, amit a Mezőörsi Református Egyházközség ajándékozott nekünk, ha valakinek szüksége van fertőtlenítő szerekre vagy kézfertőtlenítőre, kérjük, jelezze felénk!

 

 

Krisztusban szeretettel:

 

Polgár Tibor lelkipásztor és Kovács Péter gondnok