Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Tiéd a Bárány?

Polgár Tibor / 2018-09-08 20:36:40

 

 

Július közepén tartotta gyülekezetünk református hittantáborát, melynek ebben az évben „Állati küldetés” volt a címe.

 

A KOEN által összeállított anyag minden napján valamilyen bibliai állat segített nekünk megérteni Isten életünkre vonatkozó üzenetét, innen a tábor címe: Állati küldetés. Ige, bábozás, aranymondás, kézművesség, játékok mind azt a célt szolgálták, hogy megismerjük életünk Urát, Jézust.

 

Ez a hét se alakult egyszerűen, már évek óta, mikor Isten nagy áldást készít, történik valami „rossz” is. Hol egy gyerek kerül kórházba, hol egy felnőtt. Valahogy a tábor első napja már évek óta tartogat nekünk ilyen meglepetést. Most egyik oszlopos tagunk, Zita néni került kórházba nem kis bajjal. Mindig hű imatársunk, lelkigondozó testvérünk, akire csoportot szoktunk bízni. A bajok nagyok -mondták az orvosok. Napokig életveszélyben volt és mi remegő szívvel kezdtük a bibliai hetet. A tábor apraja-nagyja könyörgött Jézushoz, az Isten Bárányához, hogy tartsa, gyógyítsa meg a nagy beteget. A kór halálos volt, de mi bízutnk benne, hogy Zita néni hazatér. Hála Neki, meg is gyógyította testvérünket, aki a kórházban is ragyogta betegtársai felé Isten szeretetét, ott is szolgált, bizonyságot tett a mi Pásztorunkról, Jézusról.

tovább

Meghívó konfirmáltak találkozójára

Polgár Tibor / 2018-05-02 06:48:16

 

tovább

Bizonyságtétel

Polgár Tibor / 2018-04-24 08:13:47


Az én „karácsonyi csodám”


„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.”
Határozott céljaink mellett ott vannak álmaink, melyekre gyakran csak vágyakozunk és reménykedünk, hogy egyszer talán valóra válnak… 52 évesen már sok mindent megélhettem, mint mindenkinél általában, volt magasság és mélység egyaránt. De mindig tudtam, hogy szeretettel, hittel és erős akarattal nincs lehetetlen. Szeretett családom segítségével és munkám által megadatott, hogy közvetlenül Hazámért, annak közösségéért dolgozhassak. Mégis gyakran éreztem, hogy valami hiányzik az életemből. Hosszú időn át kerestem, kutattam, de a kanyargós út végén megtaláltam, azonban eltartott még egy darabig, mivel az ajtó előtt bebocsátásra várva is, még jó ideig csak vágyakozva álltam.

 

Több éve, hogy a mára már felnőtté vált gyermekeim itt Magyaralmáson a református gyülekezetben konfirmáltak. Már ekkor éreztem valami belső indíttatást, hogy jó lenne teljes lelkülettel ide, ebbe a közösségbe tartozni. Teltek múltak az évek, hol ritkábban, hol gyakrabban látogattam az istentiszteleteket. 2006 fordulópont volt az életemben. Település vezetőként, nem kis felelőséggel a vállamon, napról-napra egyre több nehézséggel kellett megküzdenem. A kitűzött mérföldkövek eléréséhez végtelen kitartásra, biztatásra és erőre volt szükségem. 2015 júniusában a felelősségteljes munkám mellett, 50 évesen államvizsgáztam. Ekkor már tudtam, hogy nincs lehetetlen, nincs akadály és mindaz, amit az életemben elértem, csakis segítséggel, az Ő munkálkodásával történhet. Egyre gyakrabban kerítettem sort a vasárnapi istentiszteletekre, itt mindenkor megnyugvást leltem, megerősödve, tisztább lélekkel fordulhattam neki az elkövetkezendő kihívásoknak, az újabb hétköznapoknak.

tovább

„Mit keres egy református presbiter a Szentföldön?”

Polgár Tibor / 2018-04-03 16:31:13

 

 

„Mit keres egy református presbiter a Szentföldön?”

 

címmel Kovács Miklós csákberényi presbiter Testvérünk

 

beszámolóval, bizonyságtétellel szolgál

 

Magyaralmáson

 

április 5-én (csütörtökön) este 6 órától

 

a református gyülekezeti házban

 

tovább

Húsvéti köszöntő, ünnepi alkalmaink

Polgár Tibor / 2018-03-25 15:30:27

 

tovább

Ökumenikus Esték Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2018-01-26 10:02:33

 

 

tovább

Karácsonyi köszöntő, ünnepi alkalmaink

Polgár Tibor / 2017-12-15 11:21:21

 

tovább