Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

HÚSVÉTI KÖRLEVÉL A DUNÁNTÚLI REFORMÁTUSOKNAK

Polgár Tibor / 2020-04-08 06:30:20

Kedves Testvérek, az Úr Jézus Krisztusban!

 

„Mert ha meg is feszíttetett erőtlenségből, él Isten hatalmából, és ha mi erőtlenek vagyunk is őbenne, élni fogunk vele együtt Isten hatalmából közöttetek.” (2Korinthus 13,4)

 

A fenti igeverssel kérünk mennyei erőt és örömöt minden Testvérünknek, nagyhéten, húsvétra készülve, ezekben a rendkívüli időkben. Az apostol arról is ír ebben a szakaszban, hogy próbáljuk meg magunkat, hogy igazán hiszünk-e; bennünk van-e Jézus Krisztus! Az apostol int, hogy ne maradjunk kipróbálatlanok! Áldott legyen az Isten, hogy a próbák alatt megerősödik a hitünk, elhívásunk, szolgálatban való örömünk! (2Korinthus 13,5) Bizony, megtapasztaljuk a magunk erőtlenségét, de még inkább megtapasztaljuk az Isten hatalmát és erejét, közöttünk. Jézus Krisztus él, és mi is élni fogunk! (János 14,19)

 

Isten iránti hálával mondunk köszönetet minden Testvérünknek. „Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van!” (2Korinthus 13,5) Köszönjük az Úrnak minden jelét ennek a felismerésnek. Köszönjük, az Úrban, minden Testvérünk hűséges helytállását, a rendkívüli helyzetben.

 

A húsvéti istentisztelet kapcsán Zsinatunk Elnöksége megfogalmazta ajánlását. Az Elnökségi Tanács online ülése is kiemelte, hogy ez ajánlás és kérés. Erre alapozva kérjük, hogy aki teheti, buzdítsa a gyülekezeti tagokat, hogy kapcsolódjanak be a Duna Televízió által, húsvét vasárnap 9.00 órakor kezdődő istentisztelet-közvetítésbe. Ez a kárpát-medencei magyar reformátusság közös istentisztelete. Éljük át így is hitbéli és nemzeti összetartozásunkat, a Nemzeti Összetartozás Évében! A nagy nyomorúságban áldott ajándék ez. Ne felejtsük el, hogy ezt a közvetítést azok a Testvéreink is követhetik, akik az internetes közvetítésekbe nem tudnak bekapcsolódni. A nagyheti, nagypénteki, húsvét hétfői istentiszteleteket az elmúlt vasárnapokon bevált gyakorlat szerint tartja meg minden gyülekezet.

tovább

Gyermek-istentisztelet 2020. április 5.

Polgár Tibor / 2020-04-06 09:47:15

 

A videó megtekinthető a következő link segítségével vagy a képre kattintva:

 

 

 

https://www.facebook.com/edit.polgarneszendrak/videos/3198176946873568/

tovább

Tájékoztató 2020. április 5-én

Polgár Tibor / 2020-04-04 16:04:07

 

Kedves Testvéreink!

 

Most is megköszönünk gyülekezetünk nevében minden szolgálatban kapott segítséget, a beérkezett adományokat, egyházfenntartói járulékokat, és a természetbeni adományokat is! A közös teherhordozásban számítunk ezután is Testvéreink segítségére!

 

Örömmel számolunk be arról, hogy megtartottuk az első online bibliaóránkat csütörtökön. Ha valaki szeretne bekapcsolódni, kérjük jelezze felénk!

 

Megköszönve az eddigi jelzéseket, változatlanul várjuk a visszajelzéseket, hogy kinek, miben tudunk segíteni!

 

A tovább mögött a mai tájékoztatónk végén található link segítségével meghallgathatjuk a 2019. virágvasárnapján a magyaralmási református gyülekezetben elhangzott igehirdetést, melyet szeretettel ajánlunk most Testvéreink figyelmébe.

 

Krisztusban szeretettel: Polgár Tibor lelkipásztor és Kovács Péter gondnok

 

tovább

Megjelent a Dunántúli Református Lap húsvéti száma

Polgár Tibor / 2020-04-04 15:58:41

 

A tovább mögött online olvasható a Dunántúli Református Lap húsvéti száma.

 

 

tovább

Üzentek a Kárpát-medence református püspökei - Reménységben megmaradni

Polgár Tibor / 2020-04-01 11:00:39

 

 

Bogárdi Szabó István, Csűry István, Fazekas László, Fekete Károly, Kató Béla, Steinbach József, Szenn Péter a Magyar Református Egyház püspökei otthonaikból, Skype-on keresztül osztották meg gondolataikat a koronavírus járvány idején.

tovább

Szeretettel bátorításul - Márk evangéliuma 5,25-34

Polgár Tibor / 2020-03-31 06:34:30

 

 

 

Igét hirdet Nagy Mariann kozármislenyi lelkipásztor.

tovább

Gyermek-istentisztelet 2020. március 29.

Polgár Tibor / 2020-03-29 14:36:56

 

Áldás, békesség Gyerekek!

 

A mai napon a vak Bartimeus történetét hoztam a számotokra!

 

Olvassátok el anyáékkal a Bibliából!

 

Lukács 18:35-43.

A jerikói vak meggyógyítása

 

„Történt pedig, amikor Jerikóhoz közeledett, hogy egy vak ült az út mellett, és koldult. Hallotta, hogy sokaság megy el mellette, kérdezősködött, hogy mi ez. Megmondták neki, hogy a názáreti Jézus megy arra. Ekkor így kiáltott fel: "Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam!" Akik elöl mentek, rászóltak, hogy hallgasson el, de ő annál inkább kiáltozott: "Dávid Fia, könyörülj rajtam!" Jézus megállt, és megparancsolta, hogy vezessék hozzá. Amikor közel jött, megkérdezte tőle: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?" Ő így szólt: "Uram, hogy lássak." Jézus ezt mondta neki: "Láss! A hited megtartott." És azonnal megjött a szeme világa, és követte őt, dicsőítve az Istent. Amikor ezt látta az egész nép, dicsőítette Istent.”

 

Kedves Gyerekek!

 

Most képzeljétek bele magatokat valamelyik szereplő helyébe!

 

Lehet, hogy a vak Bartimeus helyébe képzelted magad. Akkor gondolatban, de akár valóságosan is, csukd be a szemed, ülj oda a szobád sarkába, vagy az ajtódba, és figyelj a zajokra, amik körbevesznek. Te persze nem vagy igazi vak, emlékszel a szobád színeire, a játékaidra, hogy mi hol van, hol az ágyad, hol az asztalod. És ha anya hívna a konyhából, hogy gyere ebédelni, valahogy oda tudnál botorkálni hozzá. Milyen hangokat ismersz fel? Milyen hangok jönnek a lakás többi pontja felől? Hallod, ahogy az utcán elhalad egy autó? Hogy ketyeg az óra? Hogy kint csiripelnek a madarak? De azért sokkal könnyebb, ha nyitva a szemed, ugye?

 

De nem így volt Bartimeus. Ő már nagyon régen vak volt. Hiába nyitotta ki a szemét, akkor is sötét vette körül. A barátai kikísérték reggelente egy forgalmas utcára, ahol sok ember járt, azért, hogy kolduljon. Hogy legalább annyi pénze legyen, hogy ennivalót tudjon magának venni. Kitette kérőn az üres tenyerét, és arra várt, hogy jöjjön arra valaki, aki jószívű, és dob neki egy kis adományt.

tovább

Tájékoztató 2020. március 29-én

Polgár Tibor / 2020-03-29 09:38:43

 

Kedves Testvéreink!

 

Már egy hete is jeleztük, hogy ha bárkinek, bármiben tudunk segíteni, akkor kérjük, hogy jelezzék felénk a Testvérek! Forduljanak hozzánk bizalommal!

 

Szívesen segítünk postai ügyintézésben (levelek feladásában, csekkek befizetésében), gyógyszerkiváltásban, bevásárlásban.

 

Ha tudunk olyan idősebb Testvérünkről a gyülekezetben, aki egyedül van és nincs segítsége, akkor kérjük, ezt is jelezzék felénk!

 

Ezen a vasárnapon egy korábban írásban megjelent igehirdetést osztunk meg a gyülekezettel.

 

Krisztusban szeretettel:

 

Polgár Tibor lelkipásztor és Kovács Péter gondnok

 

 

tovább

„Ne félj, Zakariás, meghallgatásra talált a te könyörgésed…” (Lukács 1,13)

Polgár Tibor / 2020-03-24 11:56:32

 

Talán sokan istentisztelet közvetítéseket, vagy prédikációkat keresnek most a neten, facebookon, mivel nem mehetünk templomba, sem a gyülekezetbe. Lehet, arra vártak sokan, kérdezték is páran, hogy én is teszek-e fel valamit, fogok-e interneten keresztül is prédikálni? Azt hiszem, van elég lehetőség a netet böngészve, hogy aki szeretne, „élőben” is bekapcsolódhat egy-egy gyülekezet vagy lelkipásztor élő közvetítésébe. Engem most valami másra indított Isten. Nem fogok prédikációt, de még áhítatot sem írni és közzétenni ma. Igen, pont ma, pont vasárnap, amikor istentiszteletnek kellene lennie! Inkább csak egy bátorítást írok oldalunk olvasóinak, főleg Jim Cymbala pásztor gondolatai alapján, akitől mostanában itthon sokat olvasok.

 

Először is nagyon sokszor az életben azt látjuk, hogy Isten vár. Addig vár míg a rossz még rosszabbra fordul. Úgy tűnik, szereti megvárni, míg a határainkhoz érünk és azt nem mondjuk: „Nem megy! Mindent megpróbáltam már, de nem megy!” Nos, általában EZ AZ A PONT, amikor Isten következik, és azt mondja: „Végre! Erre vártam! Akkor csak figyelj! Most jövök én!” Mikor jönnek a bajok, és teljesen reménytelennek tűnik – valójában akkor KEZDŐDIK minden! Isten ugyanis a saját erejét és hatalmát akarja megmutatni, s nem a miénket megsegíteni! Azért, hogy minden tekintetben ŐT dicsőítsük és ne gondoljuk, hogy bármi is a mi érdemünk, a mi bölcsességünk, a mi képességünk volt abban, amit VALÓJÁBAN Ő TETT! A jelen helyzet is szerintem ilyen, amikor Isten arra vár, hogy meddig bírunk saját képességeink szerint küzdeni, és mikor mondjuk ki: „Úr Jézus! Nincs erőnk, nincs tudásunk, nincs orvosságunk! Mi már mindent megtettünk, amit tudtunk, de a problémát nem tudjuk kezelni! Túl sok már a kár! Mi elfáradtunk, forrásaink kifogytak, a tiéidre van szükségünk. TE JÖJJ, ÉS CSELEKEDJ! MI PEDIG HADD DICSŐÍTSÜNK TÉGED AZÉRT, AMIT TE TESZEL!”

 

Másodszor hiszem, hogy Ő most nem a bibliaismeretünket, meg a hitünket akarja növelni prédikációk által, hanem másképp akar hozzánk lépni! Azt akarja, hogy most SAJÁT TAPASZTALATBÓL ismerjük meg ŐT! Soha ne felejtsük el, és ne csak az eszünkkel tudjuk, hanem szívvel és hittel, hogy ha a „lehetetlennel” nézünk is szembe, Ő még mindig UGYANAZ a hatalmas Isten, aki a Biblia lapjain volt!

tovább

Szeretettel bátorításul

Polgár Tibor / 2020-03-23 06:42:53

 

 

Igét hirdet Nagy Mariann kozármislenyi lelkipásztor.

 

tovább