Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Karácsonyi köszöntő, ünnepi alkalmaink

Polgár Tibor / 2017-12-15 11:21:21

 

tovább

Debreczeni Tibor - „És ki az a Pál?”

Polgár Tibor / 2017-11-21 03:36:33

 

A monodráma szerzője és előadója Debreczeni Tibor címzetes egyetemi tanár, Csokonai-díjas előadóművész. A színjáték Pál apostol leveleinek és az Apostolok Cselekedeteinek szövegére épül. Az öreg Pál római szobafogságában újragondolja életét.

 

 

Beszélgetés a szerzővel az "És ki az a Pál ?" című előadása után.

tovább

A Rysy meghódítása

Polgár Tibor / 2017-11-18 06:10:42

 

 

„Lassan, gondosan, elővigyázatosan, önzetlen csapatmunkával lehet csak nagy hegyeket mászni.”

 

A tavalyi túra után idén, egy éve dédelgetett tervünk megvalósítására készültünk gyülekezetünk 11 tagjával, hogy a Magas-Tátrába visszatérve, annak egy újabb csúcsát meghódítsuk. A hétköznapi turisták által is mászható 7 csúcsból az idei évben a Tengerszem-csúcsot, szlovákul Rysyt választottuk. A hegy három csúcsból áll, ezek közül a második legmagasabb 2499 méterrel a szlovák-lengyel határon található, mely egyben Lengyelország legmagasabb pontja. Ide érkeztünk fel elsőként a piros jelzésen, majd ezt követően átmásztunk a magasabb 2503 méteres csúcsra, ami teljes terjedelmében szlovák területen található.

 

Kezdjük az elején... Augusztus 4-én pénteken este érkeztünk Szlovákiába. Szálláshelyünk ez alkalommal is a gyönyörű környezetű Tátra-Csorba helység autós kempingjében volt. Mivel szabad faházat a rengeteg vendégturista miatt nem kaptunk, sátrakban aludtunk.

tovább

MEGHÍVÓ

Polgár Tibor / 2017-11-09 16:37:18

 

tovább

Kirándulás Őrbottyánba

Polgár Tibor / 2017-10-27 16:27:50

 

tovább

"Hazatérés" - Beszámoló a magyaralmási református gyülekezet napközis táboráról

Polgár Tibor / 2017-07-14 10:26:37

 

 

Teológiai tanulmányaim miatt a múlt évben nem volt alkalmam részt venni gyülekezetünk gyerekhetén. Ezért elhatároztam, hogy ha az Úr is akarja, akkor megpróbálom a vizsgaidőszakomat úgy összeállítani, hogy itt tudjak lenni. És hála Istennek sikerült ezt megvalósítani...

 

Hétfőn délután szent izgalommal beszélgettünk Nagytiszteletű asszonnyal és Tiszteletes úrral, hogy vajon hány gyermek jön, milyen idő lesz a héten, hogyan áld meg bennünket az Úr. Így visszatekintve azt mondhatom: mindennél jobban áldottak voltunk. Közel 60 gyerek fordult meg az egy hét alatt, az időnk remek volt, és Isten nem fukarkodott áldásaival. A gyermekek mosolya, a sok kacagás, a közös éneklés, a tanítások és beszélgetések a hét végére azt erősítették bennem, hogy "Igen! Hazaértem! Itthon vagyok ITTHON!" Hiszem, hogy nem csupán a gyermekeknek adott nagyon sokat ez a tábor: nekünk felnőtteknek, segítőknek, akik együtt voltunk. Együtt örvendeztünk a sorversenyeknél, együtt játszottunk a gyerekekkel. Hiszem, hogy erősítette közösségünket ez a tábor, és közelebb hozott bennünket egymáshoz az Úr!

tovább

Önkéntes nap - Don Bosco Iskolaház 2017. május 13.

Polgár Tibor / 2017-06-11 17:40:34

 

tovább