Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Gyermek-istentisztelet 2020. 11. 22.

2020-11-22 10:17:08 / Polgár Tibor

 

Kedves Gyerekek!

 

Az elmúlt héten József történetével kezdtünk megismerkedni. Emlékeztek még, mit tanultunk meg tőle? Isten minden körülmények között vele volt, ő pedig hűséges volt az Ő Istenéhez.

 

Most nézzétek meg a történet folytatását!

 

 

Beszélgessünk!

 

Ha kívülről nézünk József életére, azt gondolhatnánk, hogy milyen rossz sorsa volt: előbb a testvérei intézték el, utána rabszolga lett, Potifárné is megkeserítette az életét, hazudtak ellene, és ő börtönbe került, és évekig kellett még ott is sínylődnie, szenvednie. De ha jobban megnézzük, sohase olvassuk, hogy József emiatt megtagadta volna Istenét. Még azt sem, hogy szomorkodott volna Istennek, kesergett volna a sorsa miatt. Hogy lehetséges ez?

 

Bizony, csakis úgy, ha biztosak vagyunk Isten szeretetében! Ha tudom, hogy Isten szeret engem, és bármi történjen is, Ő velem van, akkor a keserűség átváltozik örömmé és bizalommá. Ezért történhetett, hogy Józsefet még a börtönben is megkedvelték, és élete ragyogott, és bizonyságtétel volt a legsötétebb helyen is. Amikor pedig megfejtette a fáraó álmát, és a fáraó maga után országa első emberévé tette, akkor nem bizakodott el, hanem azt is Isten kegyelmének tartotta.

 

Sőt meglátta belőle, hogy amit a testvérei tettek vele, az mind Isten tervének része volt, vagyis, Isten jóra fordította a rosszat is. Milyen jó ezt tudni! Nincs semmi, amiről Isten ne tudna! Nincs semmi rossz, amit jóra ne tudna fordítani! Engem ez most nagyon boldoggá tesz, és megerősít abban, hogy milyen jó dolog Isten gyermekének lenni! Ő vigyáz rám, amikor bajban vagyok. Rossz dolgok közepette is számíthatok szeretetére.

 

Amikor pedig testvérei eljöttek és ő leleplezte magát előttük, akkor sem a bosszúállás gondolata foglalkoztatta, hanem a megbocsátás. Isten vele volt. Isten veled van. Imádkozz ma, és köszönd meg Neki, hogy bár láthatatlanul, de veled van. Csak becsukod a szemed, és érzed Őt. Körbevesz szeretetével. Odakuporodhatsz tenyerébe.

 

Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy ismersz minket, köszönjük, hogy jóra fordítod életünk rossz eseményeit, hogy szereteted biztonságot és nyugalmat ad minden körülmények között! Ámen

 

Kézműveskedjünk!

 

Készítsétek el a fáraó piramisát Legóból! Nyomtassátok ki ezt az egyiptomi fáraójelmezt, és színezzétek ki!

 

Vajon miért nem ismerték meg a testvérei Józsefet? Ha felveszitek a jelmezt, és tükörbe néztek, meglátjátok!

 

https://hu.pinterest.com/pin/132293307784592760/?autologin=true&fbclid=IwAR1mJKNaTYWwY995Ee0HdPDxRoKrNKJB7TGm-ZwNU_zwL1BZR0hj2PxzwOo

 

Szeretettel ölellek benneteket, Áldás, békesség!

 

Edit néni