Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Gyermek-istentisztelet 2021. január 10.

2021-01-15 16:03:56 / Polgár Tibor

 

Kedves Gyerekek!

 

Énekeljetek velem egy éneket! Ez volt nekem is a kedvencem, amikor kicsi voltam!

 

 

Ugye, milyen jó, hogy ma is felébredtünk? Ugyan elolvadt a tegnapi hó, de milyen jó, hogy nagyot hógolyózhattatok! Csuda édesek voltatok, ahogy hemperegtetek, sikoltoztatok örömötökben! Mennyei Atyánk is boldog volt, hogy látta a ti örömötöket! A mai napon Jézus pici korából hoztam nektek egy történetet!

 

Amikor Jézus nyolc napos lett, elvitték őt szülei a templomba, és a Jézus nevet adták neki, ahogy az angyal nevezte őt, amikor Józseffel beszélt. Tudjátok, a szüleitek adták nektek is a ti neveteket. Kérdezzétek meg anyát, apát, mit jelent a nevetek! Az enyém, az Edit azt jelenti vagyon, harc, örökség, öröklött birtok. Egy kicsit igaz is rám mindegyik. Jézus neve azt jelentette, hogy SZABADÍTÓ, a MEGVÁLTÓ. És minden betűje igaz volt Jézusra! Ő azért jött, hogy megszabadítson minket bűneinkből. Körül is metélték, ami egy szertartás volt, hogy azzal is kifejezzék, Istenhez tartozik, Neki szentelik. Bemutatták őt Istennek.

 

Volt ott egy öreg bácsi, Simeonnak hívták, nagyon istenfélő életet élt, egy igaz ember volt, aki sokat beszélgetett Istennel, olyannyira, hogy Isten egy csodálatos dolgot mondott neki: Nem halsz meg addig, amíg meg nem látod az Úr Krisztusát, a Megváltót, akire már nagyon-nagyon régen vártak az emberek. Ti ezt lehet, hogy nem értitek teljesen, de ahhoz tudnám hasonlítani, hogy apukátok, akit nagyon szerettek, elutazik, de nagyon sok időre, és szinte már alig emlékeztek az arcára, de akkor egyszer csak jön egy üzenet, hogy hamarosan megérkezik. Gondolhatjátok, Simeon már nagyon öreg volt, nagyon sokat várt Jézus érkezésére, és akkor egyszer csak ott volt előtte, a kis Jézust karjába vette, és áldotta az Istent! Csak egy baba volt még a Szabadító, de Simeon tudta, hogy Őt várta, Ő lesz az, aki megszabadítja a világot bűneiből! Ó hányan lettek volna szívesen Simeon helyében! De sok próféta szerette volna Őt érinteni, Őt látni, de Simeonnak adta Isten ezt a nagy élményt! Simeon azt is tudta, hogy ez a kisbaba, ha megnő, nagyon nagy áldozatot fog hozni, életét adja majd értünk. El is mondta ezt Máriának, és Mária sokat gondolkodott ezen.

 

Volt ott egy asszony is, Annának hívták, egy profétanő volt, ami azt jelenti, hogy Isten sokszor megmutatta neki, mi fog történni a jövőben, vele küldött a népének üzeneteket. Sajnos fiatal korában meghalt a férje, és egyedül volt, de a szomorkodás helyett szolgált Istennek. Már 84 éve özvegy volt, de ezt az időt az Úrral töltötte: a templomba ment, imádkozott és böjtölt éjjel-nappal. Képzeljétek, amikor meglátta ő is a kis Jézust, hálát adott Istennek, és elmondta a jó hírt a többi embernek, akik már nagyon várták Jézus megszületését.

 

Ez a két öreg ember, Simeon és Anna nagyon boldog volt, hogy Isten Fiát láthatták, mert tudták, hogy beteljesedtek Isten ígéretei! Remélem, hogy közöttetek is vannak olyanok, mint Simeon, aki nagyon szeretett beszélgetni Istennel, aki igaz szívű ember volt, mert gyerekek is lehetnek ilyenek. A Szentlélek áldása van az ilyen időseken és fiatalokon, gyerekeken. És bizony, csodás dolgok történnek az ilyen emberekkel! És remélem, te is olyan leszel mint Anna, aki nem tartotta titokban, hogy látta a kis Jézust, hanem elmondta a jó hírt másoknak is! Mert tudjátok, ez a mi feladatunk is!

 

Imádkozzunk!

 

Köszönjük mennyei Atyánk, hogy elküldted Jézust! Köszönjük, hogy láthatjuk, hogy beteljesednek a Te ígéreteid! Szeretnénk mi is sokat lenni a Te templomodban, mint Simeon és Anna, ahol találkozhattak Veled. Segíts, hogy vége legyen ennek a vírusos időszaknak, hogy újra mehessünk mi is! Ámen

 

Képeken is megnézhetitek a történetet! Készíthettek templomot borítékból, amelybe beletehetitek a szereplőket és ti magatokat is, ha szerettek jönni gyerek-istentiszteletre! :)

 

https://hu.pinterest.com/pin/22518066863948450/

 

Vagy WC papír gurigára ragasztva a képeket, íme az agg Simeon és Anna!

 

https://hu.pinterest.com/pin/166140673736591273/

 

Áldott vasárnapot kívánok nektek!

 

Edit néni

 

A képek forrása: Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza oldala

Galéria

20210110 001.jpg 20210110 002.jpg 20210110 003.jpg 20210110 004.jpg 20210110 005.jpg