Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Gyermek-istentisztelet 2021. április 25.

2021-05-01 07:32:12 / Polgár Tibor

 

Áldás, békesség Gyerekek!

 

Itt az utolsó online gyermek-istentisztelet!

 

Május 2-án szeretettel várunk minden kisgyereket

a református gyülekezeti terembe 11 órára!

Mivel anyák napja is lesz egyúttal, arra is készülünk kis kreatívkodással! Gyertek!

 

Ma azonban még így találkozunk!

A múlt héten egy kis gyermekről, Sámuelről és az édesanyjáról, Annáról tanultunk, és arról, hogy Istennek terve van az életünkkel.

Ma egy másik fiúról, Dávidról fogunk tanulni. Dávid Isten szíve szerinti ember volt. De hogy lett azzá? És vajon te szeretnél Isten szíve szerinti kisfiú vagy kislány lenni?

Nézzétek csak meg a történetét!

 

 

 

Látjátok, azok a tulajdonságok, amitől ilyen emberré vált, már gyerekkorától ott voltak benne. Melyek voltak azok a tulajdonságok?

 

Pásztor szíve volt. Az első dolog, amit elmondanak róla, hogy ő őrizte apja juhait, És amikor távol volt, a nyájat egy pásztorra bízta. Mindegyikről gondoskodott. Ezt mondta Saulnak: "... ha eljött az oroszlán és a medve, és elragadott egy bárányt a nyáj közül: elmentem utána és levágtam, és kiszabadítottam szájából". Sohasem felejtette el, hogy a nyáj az apjáé. Dávid szíve emlékeztet bennünket a jó Pásztorra, Jézusra, aki ezt mondta: "életemet adom a juhokért... én ismerem őket... soha örökké el nem vesznek...

 

Nemes megjelenése volt. "Ő pedig piros volt, szép szemű és kedves tekintetű." 16,12. A külső megjelenés szívének belső állapotát tükrözte. Ebben is hasonlított az Úr Jézusra. Amikor a gyerekek meglátták Jézust, odaszaladtak hozzá, mert az arcán szeretet és jókedv tükröződött. Dávid arca is ilyen volt. Biztos lehetett ehhez annak is köze, hogy szeretett zenélni. Amikor hárfázott, lelke Istenhez fordult, kiöntötte szívét neki, és megnyugodott, de nem csak a magáé, le tudta csendesíteni a legzaklatottabb szívet is, még a Saul király szívét is.

 

Kedves éneklése. Új éneket éneklek néked; tízhúrú hangszerrel zengedezlek téged-írta egy zsoltárban Dávid, aki éneket is írt Istennek, melyek a Biblia zsoltárai között is fenn maradtak.

 

Hatalmas ereje volt nem csak a karjának, a szívének is: a hite! Még Góliát ellen is kiállt és hittel le tudta győzni.

 

Bölcs beszéde volt. A Biblia úgy említi, hogy minden szó, amit kimondott, olyan emberről tett bizonyságot, aki közösségben van Istennel. Isten bölcsességével tudta katonáit lecsendesíteni, amikor Saullal le akartak számolni.

 

Látjátok, ezek azok a tulajdonságok, a szerető, gondoskodó pásztor szív, a belső Istenben való békességünk, amely az arcunkon is meglátszik, az Úrral való szüntelen közösség, az éneklő szív és száj, és a Benne való nagy hit az, amelyik kedvessé tehet minket Isten előtt.

 

Imádkozzunk!


Drága Jézusunk, Dávid nagyon hasonlított rád, ezért kedves volt Isten előtt. Mi is szeretnénk hasonlítani rád! Szeretnénk olyanok lenni, mint te! Adj nekünk benned való nagy hitet, erős szívet, lelki békességet és hogy mindig tudjunk szívből énekelni rólad! Ámen

 

Tanuld meg ezt a dalt:

 

 

Itt a szövege:

 

DÁVID EGYKOR, MINT PÁSZTORFIÚ

 

Dávid egykor, mint pásztorfiú

Indult a harcba,

Fegyverzete nem volt egyéb,

Mint bot, és parittya.

Tarisznyájában öt sima kő, mégsem félt szíve,

Páncélruhás Góliátot nyomban legyőzte.

Jó barátom, van-e hited

Győzni minden bűn felett?

Ellenállni, ha a világ

Csalogatja szívedet.

Van erő, van, tudod-e hol?

Csakis Jézus Krisztusban,

Aki rá néz, sose veszít,

Mindig győztes a harcban.

 

Kis dolgok néha nagyra nőnek,

Mint az óriás

Jónak látszó tett is lehet

Bálványimádás

Minden nap újabb ellenség jön,

Készülj a harcra!

Isten minden fegyverzetét

Öltsd fel magadra!

 

Jó barátom ...

 

Forrás: www.keresztenydalok.hu

 

Kézműveskedjünk!

 

Készítsd el Dávid fegyvereit!