Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

ADVENTI KÖSZÖNTŐ

2021-12-17 17:25:49 / Polgár Tibor

 

 

 

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és

békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.”

 

(Róma 15, 13)

 

Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

 

Lehet még igazi karácsonyunk idén, bármit is hoz a holnap, mert a mi ünneplésünk nem a járványhelyzettől függ elsősorban. Igen, nekünk lehet áldott, istenélményekben gazdag karácsonyunk, találkozhatunk Jézus Krisztussal. Nemsokára itt az ünnep, a bevásárlóközpontok árukínálata is régen árulkodik már erről. Lehet, hogy csendesebben fogunk idén is ünnepelni a járványhelyzet miatt. Lehet, hogy változatlanul maszkban kell lennünk a templomban ünnepi alkalmainkon. De most még hála Istennek találkozhatunk, jöhetünk, feltöltekezhetünk és egy szívvel rácsodálkozhatunk arra, hogy Krisztus megszületett, KRISZTUS MEGSZÜLETETT! Az Isten szeretete testet öltött, nem vagyunk, nem vagy már egyedül Testvérem! Velünk az Isten!

 

Reménységről beszél adventi Igénk, hát ebből lenne most nagyon sokra szükségünk és aggódásból kellene sokkal kevesebb. Engedjük, hogy a reménység Istene betöltsön minket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjünk a reménységben a Szentlélek ereje által. Testvéreink! Nekünk az első karácsony óta élő reménységünk van, mert Jézus Krisztus nemcsak megszületett, hanem azóta is velünk van Szentlelke által minden napon, ahogy megígérte. Mi ezért nem csüggedünk!

 

Hálásak vagyunk Istennek a megtartatásért, hogy az Úr megtartott bennünket ebben a nehéz helyzetben, de kérjük a Testvéreket, hogy imádkozzunk együtt továbbra is a betegeinkért, a gyászoló családokért. Hordozzuk, emeljük egymást szeretettel imádságban az Úrhoz, Aki irgalmas Isten és tud segíteni ott is, ahol mi emberek tehetetlenek vagyunk! Most is álljunk oda egymás mellé a bajban! Tegyük szebbé egymás karácsonyát jó szóval, megbocsátással, egy apró gesztussal, szeretettel, megbéküléssel!

 

Szeretnénk ezúton is újra jelezni, hogy ha valakinek, valamiben tudunk segíteni, akkor szívesen segítünk, kérjük a Testvéreket, hogy jelezzék felénk, ha valamire szükségük van!

 

Nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy megtarthattuk a nyári táborunkat és a konfirmáltak találkozóját. Hálásak vagyunk, hogy elkészült a templomkertben található járdák jelentős szakaszának felújítása (a lelkészi hivatal és a gyülekezeti ház között, és a templom két bejárata között). Sőt most már babakocsival és kerekesszékkel is be lehet jutni nemcsak a templomba, de a gyülekezeti házba is, mert megtörtént az akadálymentesítés. Praktikus és szép, esztétikus lett a végeredmény. Nagyon köszönjük a beérkezett adományokat! Köszönjük a felajánlásokat, az ajándékba kapott dolomit zúzalékot, a földmunkákat, minden segítséget és köszönjük a kivitelezést! Terveink között szerepel, hogy a következő esztendőben ismét gyűjtünk majd erre a célra és akkor a nagykaputól is felújítanánk a megmaradt rövidebb járdaszakaszt a templomajtóig. Most tavasszal azonban fontosabb lesz még az állagmegóvás miatt a csapadékvíz elvezetése és a templom tövében elöregedett, megrepedezett beton vízelvezető cseréje.

 

Közösségi alkalmaink, melyekre mindenkit szeretettel hívunk és várunk:


Minden vasárnap 11 órakor istentisztelet és párhuzamosan gyermek-istentisztelet.

Imaközösség csütörtökön délután 5 órától, bibliaóra csütörtökön este 6 órától.

Konfirmációi előkészítő minden szombaton délután 3 órától.

Ifjúsági alkalom szombaton délután 4 órától.


Alkalmainkra mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk!

 

Gyülekezetünk nevében megköszönünk minden imádságot, támogatást, segítséget, munkát, minden beérkezett egyházfenntartói járulékot és adományt!


A közös teherhordozásban számítunk ezután is Testvéreink segítségére!(Magyaralmási Református Egyházközség, bankszámlaszám: 10700093 69728297 51100005.)

 

Áldott ünnepi készülődést és boldog karácsonyt kívánunk minden Testvérünknek!

 

Tisztelettel és testvéri szeretettel:

 

Kovács Péter                                                  Polgár Tibor Csaba

gondnok                                                            lelkipásztor

 

 

Magyaralmás, 2021. advent

Galéria

sidewalk 001.jpg sidewalk 002.jpg sidewalk 003.jpg sidewalk 004.jpg sidewalk 005.jpg sidewalk 006.jpg sidewalk 007.jpg sidewalk 008.jpg sidewalk 009.jpg sidewalk 010.jpg sidewalk 011.jpg sidewalk 012.jpg