Mezőföldi Református Egyházmegye

Jótékonysági hangverseny

2024-04-25 /

SUKORÓ - 2009. október 10.


Jótékonysági hangverseny


 


     A Jerikó fúvósegyüttes jótékonysági hangversenyén személyesen is ott lehettem a sukorói református templomban, melynek célja Victor János nagyvisnyói lelkipásztor családjának megsegítése volt. Victor János lelkésztestvérünk váratlanul, 44 évesen hunyt el.


     A fúvósegyüttest Gecse Attila miskolci lelkipásztor mutatta be. A négy fős rézfúvós kamaraegyüttes, névválasztásakor valóban Jerikó városának bevételéhez kapcsolódóan vette fel nevét, ám nem az épületek falainak ledöntése céljából, hanem a magunk által épített láthatatlan falak ledöntésében szeretnének a zene útján szolgálni.


     Elmondta, hogy a halálhír hallatán, a segítés szándékával ajánlották fel szolgálatukat, hogy karácsony előtt át tudják adni az egyedül maradt fiatalasszonynak és a hat gyermeknek az összegyűjtött adományokat.


     Műsorukat a 90. zsoltár feldolgozásával nyitották meg, majd különböző korok zenéjéből következett egy összeállítás. A darabok között kis magyarázó felvezetés hangzott el. Mielőtt közösen is elénekeltük a fúvósegyüttes vezetésével a 165. dicséret és a 395. dicséret első két versét, a Jeremiás 8,4 kk. alapján Isten üzenetét hallhattuk.


     A Victor családot János legidősebb testvére István képviselte, feleségével együtt.


     A hangverseny végén, lehetőségünk volt átadni elkészített adományunkat. Mi itt a Mezőföldi Református Egyházmegyében egy vasárnapi perselypénzzel egyeztünk meg hozzájárulni a család támogatásához, melyet október 20-ig pontos célmegjelöléssel utalunk át a megyei számlára, ahonnan egy összegben kerül továbbításra a Tiszáninneni Egyházkerület számlájára. Adományaink mellett ne feledkezzünk meg az imádság szolgálatáról sem!


Sárszentmihály, 2009. október 15.


Szabó Virág