Mezőföldi Református Egyházmegye

Lelkészértekezlet Móron

2022-08-11 /

    


     Idén utoljára Móron, december 1-én tartottunk egyházmegyei lelkészértekezletet. A nyitó áhítatot Veres Péter Attila házigazda tartotta a már eltűnt és a még eljövendő idő nyomában.

     Agyagási István esperes, sárbogárdi lelkész vetített képes előadását, mely a karácsony homiletikumának időszerű impulzusairól szólt, érdekes statisztikai adatokkal fűszerezte. A "költő-vátesz" Ady Endre Karácsony c. verse Szabó Gyula előadásában átugratta velünk azt a 23 napot, mely ekkor még karácsony ünnepéig várt ránk.

     Az előadást követő szünetet a közegyházi diskurzusok és a legfrissebb családi híreink (hogy vannak a gyerekek, mikor ugrotok be hozzánk, beoltattuk-e magunkat, stb.) csereberéjének áldoztuk, majd utána aktuális ügyeinkről cseréltünk eszmét, melyek közül talán a legfontosabb a 2012-ben RENDezendő Református Egyházi Napok Dunántúl rendezvénysorozata, melynek egyházmegyénk lesz házigazdája.

     Értekezletünkre a megyében előttünk szolgáló nyugdíjas lelkészek közül is sokan kiváncsiak voltak. A vendéglátásért köszönet illeti móri kollégánkat és munkatársait.


Iván Géza lelkész

    


Ps: Kellemetlen élményt csupán a kávé tejeskancsóban szervírozott citromlével való társítása jelentett, és külön örülök annak, hogy egyházmegyénk honlapjára még efféléket is lehet írni. Ha a kedves látogató a beszámoló olvasásában eljutott idáig, akkor: áldott, szép karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!