Mezőföldi Református Egyházmegye

Hálaadó istentisztelet a lepsényi gyülekezetben

2017-05-03 06:59:54 / Polgár Tibor

 

Isten kegyelméből gyűlhettünk össze hálát adni Szücs-Nagy Kinga lelkipásztorasszony beiktatásáért Lepsényben, 2017. április 22-én. Az istentisztelet délután három órakor kezdődött. Főtiszteletű Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöke hirdette Isten Igéjét közöttünk. A Püspök Úr bíztatta a gyülekezetet, hogy figyeljen oda Istenre, mert nem hagyta magára a lepsényi híveket. Adott neki lelkipásztort, hogy hangozhasson Isten igéje mindig, minden körülmények között. Eszköze lehet ő Isten üzenete közvetítésének: ne tévelyegjünk, hanem csakis Isten szavára hallgassunk!

 

 

Szücs-Nagy Kinga lelkipásztorasszony arról beszélt, hogy mindannyiunk számára elengedhetetlen a gyümölcstermő élet. Szolgálatában kiemelte, hogy amit hittel kérünk, megkapjuk azt. Ha hittel állunk bele az Istentől kapott feladatainkba, akkor Isten megáldja munkánkat.

 

Az Igeszolgálatok után Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője, Kótai János, a Mezőföldi Református Egyházmegye világi főjegyzője köszöntötte a beiktatott lelkészt. A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkészi karának nevében az egykori felügyelő lelkész Nemes Gyula, az egyházmegye lelkészi főjegyzője; gyerekkori lelkipásztorként pedig Imre Bálint Esperes Úr mondott köszöntő gondolatokat. A katolikus gyülekezet nevében Bak Ádám diakónus mondott áldást, a község lakosságának nevében Salamon Béla polgármester nyilvánította ki szívélyes gondolatait. Ezt követően a gyülekezet presbitériuma fejezte ki háláját, hogy Isten lelkészt adott a gyülekezetnek. Molnár Péterné gondnok asszony összefoglalta az eddigi közös munka mintegy 5,5 esztendejét és reményeit fejezte ki a további közös munka áldásos folytatásáért.

 

Mészáros János Elek presbiter, énekszóval szolgált a gyülekezetben. Így köszöntötte a beiktatott lelkészt és okozott nagy örömet és meglepetést valamennyi jelenlévő számára.

 

 

Miután a beiktatott lelkész válaszolt a köszöntésekre, Steinbach József Püspök Úr áldásmondással zárta be az ünnepi Istentiszteletet.

 

A templomban töltött ünnepséget követően a művelődési házban folytatódott az együttlét. A presbitérium, s a gyülekezet több tagja szeretetvendégség keretében ültette asztal mellé az ünneplő közösséget.

 

 

Szücs Sándor

Galéria

20170422_151809.jpg 20170422 002.jpg 20170422_165317.jpg