Mezőföldi Református Egyházmegye

Önkéntes Diakóniai Év

2017-12-19 09:47:46 / Polgár Tibor

 

 

„Karoljátok fel tehát egymást,


amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére.”

 

Róm 15,7

 

Az Önkéntes Diakóniai Év Programiroda segítségével már körülbelül 1500 fiatal vett részt 10-12 hónapos önkéntes diakóniai évben hazánkban, Amerikában vagy valamelyik európai országban. Az Önkéntes Diakóniai Év tagja az Ecumenical Diaconal Year Networknek (www.edyn.org), melyben 14 európai ország (GB; D; B; DK; S; F; I; EST; PL; AUS CZ; SK; UA) és 3 amerikai egyház (UCC; PCUSA; ELCA;) kapcsolódik be.

 

Az Önkéntes Diakóniai Év feladatának tekinti, hogy lehetőséget biztosítson fiatalok részére az önkéntes szolgálatban. Az önkéntes szolgálaton keresztül fiatalok nemcsak hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek, hanem önként és saját vállalásból megismerkedhetnek társadalmunk kihívásaival, és szolidaritást vállalhatnak más nemzetekkel és az önkéntes szolgálatban formálódnak, ökumenikus tapasztalatokat gyűjthetnek.

 

Minden évben január 31-ig várjuk a jelentkezésed!

 

Szolgálati helyeink a legkülönbözőbbek: sérült és egészséges gyermekekkel, felnőttekkel, hátrányos helyzetű fiatalokkal éppen úgy lehetőség nyílik a foglalkozásra, mint idősekkel, szociálisan rászorultakkal, hajléktalanokkal, kisebbségben élőkkel.

 

Az Önkéntes Diakóniai Év program a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány keretében működik. Évente megközelítőleg 100 önkéntes szolgál a programban, mint küldött vagy fogadott önkéntes.

 

Hiszünk az önkéntes szolgálatban, mely életeket változtat meg. Azért, mert az önkéntes szolgálat lehetőséget nyújt a következőkre:

 

• szolidaritásvállalás

 

• ökumenikus tapasztalat

 

• interkulturális tapasztalat

 

• személyes fejlődés

 

 

Jelentkezés:

 

http://odeprogramiroda.hu/onkentesseg-kulfoldon/kivalaszto-hetvege-berekfurdo/jelentkezes/

 

 

 

 

Forrás: www.odeprogramiroda.hu