Mezőföldi Református Egyházmegye

Házasságkönyv – Kiemelt ajánlatunk a Házasság hetére

2018-02-11 03:14:53 / Polgár Tibor

 

"Vágyom egy boldog házasságra, egy életen át tartó kapcsolatra, egy mindig szerető társra, gyerekekre, családi életre. De azt is tudom, hogy ez magamtól nem megy. Kettőnk szövetsége reményt ad. Igazán viszont csak Isten hűségében bízhatunk. Abban, hogy a teljes Szentháromság őrzi, védi, táplálja a mi közös életünket, és Isten gondviselése és kegyelme fog kísérni minket."


 

Ketten állnak a református templomban az úrasztala előtt, egy férfi és egy nő, akik összekötik az életüket. Szemben velük a lelkész, mögöttük, mellettük az ünneplő gyülekezet, család, rokonság, barátok. Itt, az istentiszteleten szólal meg a bibliai idézet és mondják el az esküt. Ebben a helyzetben sűrűsödik össze minden szó, gondolat és tett, ide érkezik meg egy elindult kapcsolat, és innen indul tovább a házasság útjára két ember. Ez a könyv az esküt igyekszik megismertetni a házasságkötésre készülőkkel, hogy elmélyedhessenek benne, és megbeszélhessék egymással és lelkészükkel annak tartalmát. A könyvben az eskü minden sorához egy-egy bibliai idézet és egy rövid gondolatsor, személyes vallomás tartozik. Azt, hogy mennyit érez valaki sajátjának az olvasottakból és még mivel egészítené ki a leírtakat, megbeszélheti a jegyespár kettesben vagy lelkészükkel együtt.

 

Reméljük, hogy ezek a beszélgetések segítségül lesznek a boldog házasélet felé vezető úton, és akár házaspárok is szívesen fogják olvasni!

 

 

A könyvet Nagy Viktor Oszkár fényképei illusztrálják.

 

 

Mucsi Zsófia szerk.: Házasságkönyv

 

Kálvin Kiadó, Budapest, 2011., ISBN 9789635581726

 

2018-ban február 11. és 18. között rendezik meg országszerte a Házasság hetét. A keresztyén egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával megvalósuló, sokszínű programsorozatról a www.hazassaghete.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

 

Forrás: www.kalvinkiado.hu