Mezőföldi Református Egyházmegye

Beszámoló a csőszi Ifinapról

2019-05-31 08:50:55 / Imre Enikő

Ifinap

Egy forró vasárnapi délutánon összegyűlt nagyából 25 fiatal és vezetőik, Fehérvárról és a környező falvakból, hogy idejüket Istennel és egymással töltsék.

 

Vendégelőadónk, Ferenczi Zoltán Kecskemétről érkezett fiával, hogy megválaszolandó kérdések szülessenek bennünk és a már meglévő kérdéseinkre válaszokat kapjunk. Ahogy előadónk mondta valóban nem egy előadáson vettünk részt. Hanem egy folyamaton, aminek voltak tetőpontjai és mélypontjai, amelyeket mindegyikünk máshogy élt meg. Azért, hogy mindezt megéljük sokat segített előadónk, aki nem konkrét válaszokat adott, hanem irányt azokhoz.

 

Nem igazán lehet egy szóban összefoglalni az ott előbukkanó témákat. A hivatalos téma a „Hogyan tegyünk bizonyságot." ám nem csak erről beszéltünk. Központi téma volt a megtérés és a barátaink/felebarátaink rávezetése a hitre és az, hogy hogyan nyújtsunk nekik segítő kezet akár kétségbeesés, düh esetén.

 

Ez a nem szokványos előadás rámutatott, hogy mindannyian kicsit máshogy, másidőben éljük meg a megtérést. Van, akinek sok időbe telik, míg életét teljesen Istennek tudja adni. Ezzel nincs semmi gond, azért vagyunk egy közösség, hogy terheinket együtt elhordozzuk és segítsünk társainknak megmutatni az irányt. A „nem" előadást egy uzsonna vágta félbe (aminek mindenki nagyon örült).

 

Az alkalom második felében, az előadónk azt segített megfogalmazni, a közösségünk számára mi is Isten. Mert ugye mindegyikünk számára mást jelent Isten, de mégis ugyanazt. Egy mondatba gyúrtuk bele az ott jelen levők érzelmeit Isten iránt.

 

Azt kell, hogy mondjam, Csodásan sikerült. Rengeteg megválaszolandó kérdéssel mentünk oda, amikre szerintem választ kaptunk, de legalább ugyanennyi új kérdéssel távoztunk.

De egy biztos Isten szeretetében élünk együtt, ami hatalmas áldás.

 

Képek megtekinthetők a tovább mögött.