Mezőföldi Református Egyházmegye

A családi közösségek megerősítése a cél Kislángon - interjú Kovács Csiba Krisztina lelkipásztorral

2019-07-19 09:23:48 / Imre Enikő

A Kislángi Református Egyházközség 7,7 millió forintot nyert el az állam Magyar Falu Program pályázatainak első körében. Kovács Csiba Krisztinával, Kisláng és Soponya lelkészével beszélgettünk.

- Az elnyert támogatásból különféle programokat szervezünk. Célunk, hogy megerősítsük a családi közösségeket Kislángon. Célcsoportunk a projektben a teljes lakosság, vagyis a gyermekektől az idősekig mindenkit szeretnénk bevonni - tájékoztatott. - Olyan színvonalas programokat, eseményeket kívánunk szervezni, amelyek megerősítik egyházi közösségeinket, hitéleti tevékenységünket és a családokat. Ennek érdekében közösségi célú egyházi hitéleti alkalmakat tartunk minden korosztály számára - folytatta.

 

 

 

A lelkész minden korosztályra számít, a gyermekektől a felnőtteken át az idősekig Fotó: Nagy Norbert

 

Az elnyert 7,7 millió forintból megrendezett programok 2020 márciusa és novembere között lesznek Kislángon; a más településekről érkezőket is várják. - Nemcsak egy-egy korosztályra fókuszálunk, hanem a gyermekeket, a fiatalokat, a felnőtteket és az időseket is meg kívánjuk szólítani - nyomatékosította a lelkész. - A hagyományos lelki és közösségi alkalmak mellett különféle szabadidős programokat, csoportos foglalkozásokat, koncerteket, workshopokat, kézműves alkalmakat is szeretnénk megvalósítani, amelyek által lelkileg megerősödve, közösségi élménnyel gazdagodhatnak a résztvevők. Egy-egy rétegalkalomra is hívogatunk, de lesznek minden generációt felölelő nagyobb rendezvények is - tudtuk még meg.

Forrás: https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-csaladi-kozossegek-megerositese-a-cel-kislangon-3166034/?fbclid=IwAR37mUxCO64t5VVUhJ-79v5vetmNPktO22a2gVajEvksWgB36gMpPMgF5Jk