Mezőföldi Református Egyházmegye

Új internátusa lesz a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának

2020-12-24 11:06:02 / Imre Enikő

Magyarország Kormánya 1.856.901.503,-Ft-al támogatja a Dunántúli Református Egyházkerület által fenntartott Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma új internátusának felépítését.

 

A Kormány által most biztosított forrásból a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma évtizedek óta halasztott bővítése valósulhat meg, amely által egy korszerű, az oktatási-nevelési feltételeknek és református pedagógiai elveknek minden tekintetben megfelelő, otthonos internátus jöhet létre 2022 második felére.

A Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a támogatásáért és mindazoknak, akik a támogatás előkészítésében segítettek.

Ezzel a támogatással az ősi Pápai Kollégium épületegyüttese teljesen megújulhat.

Mint az köztudott, a híres Pápai Református Kollégiumot-t 1952-ben államosították, és 1991-ben kerülhetett vissza ismét a Dunántúli Református Egyházkerület tulajdonába. Ám halaszthatatlanul szükségessé vált a visszakapott kollégium épületegyüttesének teljes felújítása. E folyamat záró üteme az új internátus felépítése.

Így visszaáll az 1531-ben alapított Pápai Református Kollégium történeti folytonossága, amelynek jelmondata: Istennek, Hazának, Tudománynak!

Soli Deo Gloria!

Dunántúli Református Egyházkerület

http://www.refdunantul.hu/hir/mutat/22261/