Őrségi Református Egyházmegye

Könnyesen boldog istentisztelet Magyarszecsődön

2017-06-13 09:38:39 / őrségi admin

Nagy Ferenc: Édesanyám

Van egy szó, van egy név, valóság, nem álom,

Nekem a legdrágább ezen a világon,

Ez a legforróbb szó, az én legszebb imám,

Amikor kimondom: Anyám, Édesanyám!

Nem jutott volna eszembe az anyák napi istentiszteletünkről az egész egyházkerületet tájékoztatni, de meglepődve olvastam az egyik presbiterünk blogján egy bejegyzést róla, melynek alapján meggyőződtem, hogy mégis megérdemel egy rövid híradást. Presbiterünk blogja rendkívül személyes hangú, ezért nem is idézem, csak annyit említek meg, hogy ránézésre rendíthetetlen erejű férfi létére bevallja, megeredtek a könnyei. Én lelkész szakmailag nem tartom jónak a gyülekezet „rékatását", de ezúttal helyénvaló volt a meghatottság, főleg mivel nem is én idéztem elő.

Ezen az istentiszteleten az orgona mellett gitár, hegedű, és fuvola is megszólalt, de az alaphangot nem ezek a hangszerek adták meg, hanem Iván Anita bizonyságtétele. Anita vallomása annyira hiteles és őszinte volt, hogy mindenkit megindított, sorra kerültek elő a zsebkendők. Ezek után a prédikációban már nem kellett különösebben bizonygatnom, hogy az anyaság mennyire nagy ajándéka Urunknak.

Az igehirdetés után a gyermekek is elő léptek a padból, versekkel és énekekkel köszöntötték az édesanyákat, mellyel osztatlan sikert arattak. Ezután következett gyülekezetünk „legelevenebb" dédmamája, Vilma néni, aki egykori tanítójától több mint hetven éve tanulta a fent idézett dalt, és most hegedű kísérettel elénekelte nekünk. A maradék könnyek is előbújtak a szemek sarkából, közben a gyermekek minden édesanyának adtak egy szál virágot.

Az egész istentisztelet gyönyörűsége mellet, számomra a ráadás az, hogy mindez nem a lelkész produkciója, hanem igazi együtt ünneplés volt.

Krajczár János, Magyarszecsőd

A képek Horváth Kálmán presbiterünk blogjáról származnak, https://csuticsarita.blogspot.hu/2017/05/anyak-napi-istentisztelet.html

 

Galéria

. .. ...