Őrségi Református Egyházmegye

Hajnalcsillag Napközis Tábor

2017-10-03 10:33:26 / őrségi admin

A hűség volt a központi témája a Hajnalcsillag Napközis Tábornak, amit idén rendhagyó módon, Kerkafalván tartottunk július 4-7. között.


Rendhagyó, hiszen 2010 óta ez volt a hatodik tábor, és a kezdeti próbálkozások után Kerkáskápolnán találtunk nagyszerű helyszínt a tábornak. Idén azért módosítottuk a helyszínt, mert a táborozókhoz a zalaegerszegi gyerekek is csatlakoztak, akik a nagyobb távolság miatt egész héten a helyszínen tartózkodtak.

A tábor hagyományosan kistérségi összefogás eredménye, bár nevezhetnénk határon átívelőnek is, hiszen a muravidéki gyerekek állandó résztvevői. Ezért több gyülekezet szervezi közösen az alkalmat. Pontosabban a bajánsenyei, kerkafalvi, szentgyörgyvölgyi, szentlászlói (Szlovénia), és idén a zalaegerszegi. De voltak ott gyerekek az egész térségből, aminek azért örülünk kifejezetten, hiszen itt egy héten keresztül találkozhatnak Isten igéjével és egymással is.

Idén összesen 80-an vettünk részt a táborban, amiből 20 fő felnőtt és középiskolás segítő, csoportvezető, lelkipásztor volt. Ez rekordnak számít. A tábor jó hangulatban és tartalmasan zajlott. Nagy segítség volt a szervezésben, hogy a tábor tematikájához a KOEN idei "Hű ha..." anyagát használhattuk, amiből elsősorban az Istenhez való hűségről tanulhattunk. A bibliaheti anyagot játékokkal és egyéb programokkal színesítettük. Így többször is kirándultunk. Kedden a felsőszenterzsébeti Ózon biofarmra, szerdán a szentgyörgyvölgyi "kék" templomba, a szalafői Pityerszerre és a magyarföldi ökumenikus fatemplomba. A gyerekek nagy örömére Pityerszeren az Őrségi Nemzeti Park munkatársai ajándékaként egy lepkekalandban is részünk lehetett, ahol nemcsak hasznos információkat tudhattunk meg ezekről a csodálatos rovarokról, hanem lepkehálókkal vadászhattunk is rájuk. A lepkéket azután szakavatott kezek vették ki a hálóból, így nem esett bántódásuk, folytathatták útjukat, miközben mi jobban megismerhettük Istennek e gyönyörű teremtményeit.

Ám nem csak mi mentünk, vendégek is érkeztek a táborba. Nálunk jártak az őriszentpéteri mentőállomás mentősei, akik a szórakoztató játékok mellett praktikus tudással is gazdagítottak minket. Így minden táborozó megtanulta, hogy mi a teendő egy baleset helyszínén, illetve a kíváncsibbak az újraélesztést is gyakorolhatták egy speciálisan erre tervezett elsősegély oktatóbabával. A mentősök mellett még sportvetélkedőre, mézeskalácssütésre és a csillámtetoválás készítésére is adódott alkalom.

Ez úton is köszönjük mindazok segítségét, akik segítettek a tábor megszervezésében és lebonyolításában azzal, hogy idejükkel, erejükkel vagy anyagiakkal támogattak minket. Köszönjük a gyülekezeteknek is az anyagi áldozatvállalást és az Őrségi Református Egyházmegye támogatását is.

Ha valaki szívesen belekóstolna a tábor hangulatába, akkor jó szívvel ajánlom neki azt a kis rádióriportot, amit a Muravidék Magyar Rádió készített és meghallgatható ezen a linken: http://www.rtvslo.si/mmr/prispevek/174481494.

Bódis Tamás lelkipásztor

 

 


Galéria

csoportkép lepkekalad 03 04