Őrségi Református Egyházmegye

Gyülekezetünk szabadtéri istentisztelete a Szombathelyi Múzeumfaluban

2017-10-03 10:38:52 / őrségi admin

„...felment a hegyre, és miután leült, odamentek hozzá a tanítványai" (Mt, 5,1)

Június 11-én vasárnap szabadtéri istentiszteleten vett részt gyülekezetünk a Szombathelyi Múzeumfaluban. Különleges hangulat fogadott bennünket, a megyénk múltjára emlékeztető, hagyományos régi, nádtetős, falusi házak; nagyszüleink, dédszüleink egykori lakhelyét idéző gazdasági építmények által teremtett, sajátos környezetben

Az egykoron Molnaszecsődön állott, ma a múzeumfaluban található régi református harangláb, harangja szólított bennünket az esemény kezdetére. Az igét Jakab Bálint lelkészünk a múzeumfalu dombjának tetején lévő épületből hirdette a fák, épületek árnyékát kereső, ott helyet foglaló, több mint kétszáz érdeklődőnek.

A zenét megújult és újabb taggal bővült ifjúsági zenekarunk szolgáltatta, hiszen ez az esemény volt a hittanosok tanévzárója is. Hallottunk szép szavalatot, szívhez szóló verseket a rögtönzött szószékké és színpaddá átalakított, dombtetőről.

Gyönyörű időben és fantasztikus hangulatban zajlott a "kihelyezett istentisztelet". A jelenlévők többsége gyülekezetünkhöz tartozott, de számos nem református vendég is megtisztelt bennünket. Voltak közöttük erre az eseményre érkezők is, de a múzeumfalu látogatói közül is előfordult, hogy meg-meg álltak az emberek, azután ott maradtak közöttünk.

Ezután nagyon finom bográcsgulyással vendégeltek meg minden jelenlévőt önkénteseink, akik már jóval korábban kezdték el főzni a finomságot. Csábító, ellenállhatatlan volt az illat, ami szinte az egész múzeumfaluban érezhető volt.

Lelkünk, itt az Úr szabad ege alatt épülhetett és az utána elfogyasztott finomságok, testünket is megfelelően táplálta. Úgy éreztettük magunkat, mint az őskeresztyének, mikor a természetben hallgatták tanítóikat, a prófétákat.

 

A gyönyörű időben, feledhetetlen délelőttöt kaptunk! Köszönjük!

Kerekes Ferenc Béla presbiter, Szombathely


Galéria

01 02